Ung man åt uppvärmd spagetti bolognese: några timmar senare händer något otroligt sorgligt

Annons

En ung student hittades i sin lägenhet av sina föräldrar efter att ha ätit bolognese.

En ung student som försökte spara pengar genom att värma upp sin spagetti bolognese som han hade lämnat på köksbänken i fem dagar hittades död tio timmar senare.

Den 20-årige belgaren, känd som AJ, hade lämnat resterna av sin middag i rumstemperatur innan han bestämde sig för att äta den flera dagar senare och sedan gå ut och idrotta med vänner.

Han kom tillbaka en halvtimme senare och klagade över huvudvärk och buksmärtor innan han kräktes och hade diarré. Istället för att söka läkare eller slå larm gick han direkt till sängs för att sova bort det.

Tragiskt nog hittades han död nästa dag av sina föräldrar som gick för att kolla upp honom när han inte dök upp till skolan, skriver Mirror

Annons
.

Hans dödstid fastställdes senare till cirka klockan 04:00, cirka 10 timmar efter att han hade ätit måltiden. En obduktion visade att AJ dog av levernekros och akut pankreatit.

Det chockerande fallet rapporterades i Journal of Clinical Microbiology. En YouTube-läkare känd som Dr. Bernard publicerade senare en video som diskuterade dödsfallet.

Annons

”Många människor äter pasta eller andra typer av nudlar som får stå en dag eller två och de är bra. Var försiktig med mat som har varit ute i mer än några timmar. Om maten luktar konstigt är det alltid bättre att var på den säkra sidan”, sa han i videon.

I AJ:s fall visade prover från tarmkanalen, tagna efter hans död, närvaron av bakterien Bacillus Cereus. Proverna skickades till National Reference Laboratory for Food-borne Outbreaks (NRLFO) för analys och gav därför resultat för B. cereus.

Även om B. cereus i första hand förknippas med matförgiftning, rapporteras det allt oftare som orsak till allvarliga och potentiellt dödliga infektioner utanför mag-tarmkanalen, enligt US National Library of Medicine.

Dr. Bernard sa att svårighetsgraden av sjukdomen AJ led av när han dog i oktober 2008 inte var ”typisk”, men det var fortfarande viktigt att öva på rätt matförvaringstekniker för att undvika liknande incidenter.

Det rekommenderas att förvara mat i kylen inom två timmar efter beredning. Färskt fågel, fisk och malet kött bör ätas eller frysas inom två dagar efter beredning, och nötkött, kalv, lamm eller fläsk inom tre till fem dagar.

Annons

Andra läste även