10 saker alla män garanterat kommer tänka på i jul

Nu i december så börjar alla fyllas av julkänslor och snart är vår favorithögtid här. Men även om julen innebär massa härliga saker som god mat och umgänge med nära och kära så kan det vara stressigt också.

Man ska ut i julhetsen för att köpa klapparna i sista minuten i år igen. Barnen ska övertygas om att tomten faktiskt existerar och man måste genomlida en helg med svärföräldrarna och annan släkt man undviker resten av året. Dessutom ska ekonomin klara av att finansiera hela kalaset!

Det är inte undra på att tusen tankar flyger runt i huvudet inför julen. För att du ska känna att du inte är ensam i dina funderingar så kommer här 10 hemliga tankar som alla män tänker på under julen, men kanske inte delar med sig av till omgivningen.

1. Julpynt är otroligt överskattat!

Finns det någon hejd på alla dekorationer? Man kan knappt röra sig i hemmet utan att riskera att dra ner någon ljusslinga eller tomte.

2. Alla män gillar snaps, se hård och självsäker ut!

Vem har bestämt det här? Visst första snapsen kan vara god till sillen men det blir snabbt en pina att arbeta sig igenom hela middagen. Men för allt i världen håll masken, alla förväntas älska snaps.

3. Vad sjutton köper man till en kvinna?

Det här dilemmat är inte bara kopplat till julen, problemet uppstår vid födelsedagar och årsdagar också. Man kan dessutom inte fråga sin partner öppet, du förväntas så klart veta vad hon vill ha!

4. Nu är svärfar i farten igen…

Gamla anekdoter, interna historier du inte förstår, berättelser om din partners ex. Ja listan kan göras lång på saker svärföräldrarna älskar att prata om som testar ditt tålamod.

5. Måste jag vara tomte i år igen?

De som tror att jobbet som tomte är enkelt och roligt är helt fel ute. Det innebär både pressen att övertyga barnen om att han existerar samtidigt som du står och svettas under skägget i vad som känns som en evighet.

6. ”Fick jag strumpor? Vad härligt…”

…Säger ingen någonsin. Även vuxna gillar att få hårda paket!

7. Blir det sex ikväll?

Julfirande har en tendens att göra oss utmattade, och då är chansen för lite romantik i sängkammaren inte på topp.

8. Vad händer med min ekonomi?

Varje år sägs det att man ska försöka hålla nere utgifterna vid jul. Det handlar ju ändå mest om att ses och umgås? Tydligen så handlar det även om att köpa nyaste tv-spelet till barnen, köpa sprit och mat och inhandla julpynt till varenda centimeter av huset…

9. Nästa år firar vi utomlands!

Visst vore det skönt att strunta i julhetsen och åka ner till soliga medelhavet i stället? Den här tanken ploppar upp varje jul men blir sällan verklighet.

10. Fasen vad skönt barnen har det

Om det är några som drar vinstlotten vid jul så är det garanterat barnen. De slipper handla, de slipper städa och får dessutom en hög med julklappar.

red Merry Christmas ornament

Källa: Humorbiblen.se

Sponsrat innehåll

Andra läste även