Har du träffat en kille som du blivit kär i men är osäker på om känslorna är besvarade? Här är 10 tecken på att han också är förälskad i dig.

Vi drömmer alla om att hitta vår livs kärlek därute. Men dejting kan vara knepigt och förvirrande ibland.

Killar är inte alltid kända för att tydligt visa sina känslor så ibland får man läsa av vissa signaler för att ta reda på deras riktiga känslor.

Här är 10 tecken på att han håller på att gå från att gilla dig till att bli förälskad.

1. Han tycker att du är speciell

När du känner att hela hans uppmärksamhet är riktad mot dig när ni umgås och han är fokuserad på vad du säger och gör, så är det ett tydligt tecken på kärlek.

2. Det handlar inte bara om sex

Sex är toppen, men när en kille fallit för dig så blir sex sekundärt för honom. Studier visar att hos killar som är förälskade i sin partner så tycker 64 procent att sex inte är det viktigaste i relationen.

3. Du är allt han tänker på

Han verkar inte kunna sluta tänka på dig. Han vill träffa dig ofta, smsar hela tiden och försöker alltid hitta en anledning att vsara nära dig.

4. Han fokuserar på dina goda sidor

Ett tydligt tecken är att han väljer att fokusera på dina goda egenskaper och ignorerar dina sämre sidor.

5. Han kan bli påfrestande

När du verkligen fallit för någon så kan det vara svårt att uttrycka sina starka känslor på ett konstruktivt sätt. Om han verkar lite galen eller påfrestande så är förmodligen för att han helt enkelt är superkär i dig.

6. Han prioriterar dig

Medvetet eller undermedvetet, du kommer alltid vara hans högsta prioritet. Han kommer välja dig framför andra saker i sitt liv.

7. Han vill vara exklusiv med dig

När en kille är förälskad i dig kommer han garanterat vilja ha dig för sig själv. Då kommer han inte vilja att du träffar andra utan fokuserar på honom.

8. Han säger att han är förälskad i dig

Låter självklart, men killar uttrycker inte alltid sina känslor så tydligt. När han då öppnar upp sig och uttryckligen berättar att han är förälskad i dig så är det ett starkt tecken på kärlek.

9. Du är förälskad i honom

För att äkta kärlek ska uppstå krävs det att ni båda är förälskade i varandra. Om du är kär i honom så är det stor chans att han besvarar dina känslor.

10. Han blir mer beroende av dig

Det kan visa sig på olika sätt, men om du märker att han blir mer känslomässigt beroende av dig med tiden så håller han på att bli förälskad i dig.