11-årig pojke dör av hjärtstopp efter att ha deltagit i populära TikTok-utmaningen

En blott 11-årig pojke har mist livet efter att ha deltagit i en TikTok-utmaning. Nu vill föräldrarna vara för den populära utmaningen.

En 11-årig pojke har dött efter att ha deltagit i en utmaning på sociala medier där han slutade med att han andades in giftiga kemikalier. Denna utmaning har blivit känd som ”kroming”, enligt New York Post.

Hans familj vill att det ska få konsekvenser för den bara 11-årige pojkens död. De vill att TikTok ska stängas av och att alla andra sociala medier ska utesluta barn under 16 år.

Enligt Times of London dog unga Tommie-Lee Gracie Billington efter att ha drabbats av ett hjärtstillestånd i en väns hus i Lancaster. Han fördes till ett närliggande sjukhus, där det stod klart att hans liv inte gick att rädda.

”Han dog omedelbart efter en övernattning hemma hos en vän. Pojkarna hade provat TikTok-ville ”kroma”, sa hans mormor, Tina Burns.

”Tommie-Lee fick hjärtstillestånd omedelbart och dog precis där. Sjukhuset gjorde allt för att försöka få tillbaka honom men ingenting fungerade. Han var borta. Han hade ett hjärta av guld precis som sin pappa. Vår familj är helt förkrossad.”

Den nya trenden handlar om att andas in ångor från vanliga hushållsartiklar. Detta inkluderar allt från sprayburkar till nagellackborttagning. Syftet med detta är att du ska filma, bli hög av det. Sedan ska det förstås delas på sociala medier.

Det kan dock leda till allvarliga hjärnskador och hjärtstillestånd om man andas in giftiga ångor, vilket var fallet för 11-åriga Tommie-Lee. New York Post skriver att den nya trenden redan har resulterat i flera dödsfall bland tonåringar världen över.

Vill skydda barn från platformen

Tommie-Lees familj anser att sociala medier har ett större ansvar och att de borde göra mer för att göra det säkert för användarna. Dessutom anser familjen också att barn helt och hållet ska uteslutas från den här plattformen så att de kan förhindra att något sådant händer igen.

”Båda våra familjer är helt förkrossade, men vi vill alla samma sak”, sa Burns och syftade på familjen till Tommie-Lees vän.

”Vi vill inte att andra barn ska vara på TikTok eller vara på sociala medier. Faktum är att vi vill att TikTok tas bort och att inget barn under 16 år ska vara på sociala medier. Det här knäcker oss alla, men vi vill hjälpa till att rädda andra barns liv och ge familjer medvetenhet för att hålla sina barn säkra.”

TikTok har i allmänhet varit föremål för en hel del kritik i detta avseende. Det är inte första gången som en trend sprids på sociala medier som har resulterat i dödsfall.

Sponsrat innehåll

Andra läste även