12 briljanta idéer som är så smarta att vi inte kan leva utan dem

Har du någonsin kommit på en så smart idé att du inte förstår hur mänskligheten har kunnat överleva tidigare? Fast sen kanske inte har haft riktigt samma intresse i att riktigt genomföra idén?

Dessa 12 idéerna är så enkla att det nästan är lite löjligt. Hur kan ingen ha kommit på detta tidigare?! Medan vi ställer oss den frågan till oss själva – och kanske varandra – kan vi här njuta av uppfinnerikedomen hos dessa 12 idéerna!

Och till råga på allt kan vi svenskar stoltsera med att en idé dessutom är svensk och har sitt ursprung från Stockholms stad (nummer 8)! Och då ställer man samma fråga igen: varför har inte detta funnits tidigare?! Så enkelt!

Nedan finner du 12 bilder på internationella idéer som är briljanta – och dessutom så enkla. Kanske ser vi någon av dessa idéer som en standard inom en väldigt snar framtid? Det återstår att se.

1. Ett företag har fyllt det ”onödiga” hålet i toalettrullarna där du kan plocka ut en liten minivariant av en toalettrulle, som du kan ha med dig i din handväska för offentliga toaletter. För hur ofta är inte toalettpappret slut på mindre skötta offentliga toaletter, egentligen?!

2. Varför finns inte detta på alla mjölkpaket?! Ett litet mått där man enkelt kan se hur mycket som är kvar på mjölken. Hur bra som helst om man har tänkt att baka eller dylikt!

3. För den som inte gillar baciller på toaletten kan detta handtag passa sig perfekt. Och ännu mer perfekt blir det nu i Corona-tider!

4. Visitkortet som också innehåller blindskrift. Så enkelt, så genialiskt.

5. En löstagbar cykelsadel som också kan fungera som en pump! Helt enastående idé för den som använder sin cykel mycket!

6. Den här hissen som har blivit Corona-anpassad, där du enkelt kan ”sparka dig till rätt våning”.

7. Dessa förpackningar känner vi nog alla till. Djävulens påhitt till mänskligheten! Men om du tar en titt i högra hörnet längst ner, så har de gjort ett litet hål och perforerat runt om, så du enkelt kan slita upp förpackningen. Om någon hade kommit på detta för flera år sedan hade mänskligheten sparat cirka en triljon liter blod!

8. Ett handtag för cyklister vid övergångsställen, så du slipper stå med din cykel. Den genialiska uppfinningen finns etablerad i Stockholm, och vi svenskar hoppas på att den får spridning världen över, så klart!

9. Den här Apple-funktionen är helt genialisk!

10. Sprayflaskan som du enkelt kan ta bort etiketten på för att sedan återanvända till andra vätskor.

11. Detta Goodyear-däcket som har en inbyggd mätare i gummit. När det har slitits ner till ytskiktet av ” nummer 2″ är det dags att byta däck!

12. Den här toalettstolen som har en inbyggd kran längst upp, där vattnet rinner ner och fyller på toalettstolen. Briljant när man behöver spara vatten!

Vilken idé tycker du var bäst? Skulle du vilja se dessa idéer som standard ute i samhället? Oavsett vad så får framtiden utvisa om det blir några succéer eller inte framöver.

Sponsrat innehåll

Andra läste även