Nu när vi har mer ledig tid än någonsin tidigare i den rådande pandemin, sker det också fler renoveringar än någonsin tidigare! Hantverkarvideos på YouTube går varma och har blivit en mångmiljonindustri. Men ibland är det inte lika enkelt som det kanske ser ut att vara när någon annan gör det i en ihopklippt video.

Fråga till exempel dessa 13 personer, som bestämde sig för att ta tag i renovering för egen del – men allt bara gick åt pipsvängen! Bokstavligen talat. Somliga hade bara otur med att allt gick åt helvete inom loppet av en bråkdel sekund.

Även om renovering i de flesta fall kan se relativt enkelt ut, så kanske det är bäst att vända sig till en hantverkare. Det lär åtminstone dessa 13 personer göra i framtiden, vill jag lova!

Alla 13 bilder finner du i vanlig ordning nedanför! Man ska aldrig skratta åt någon annans olycka, men ibland är skadeglädjen den enda sanna glädjen som vi människor faktiskt besitter! Luta dig tillbaka och var glad över att det inte hände hos dig!

1. När man bor i Svalbard, Norge, och glömmer att stänga fönstret till kontoret under nattens gång. Äntligen kan man bygga snögubbe inomhus!

2. Detta är vad som händer när man river en bärande vägg inomhus!

3. Eller den här kvinnan som skulle göra en ingång för sin katt till toaletten, men råkade göra hålet på helt fel sida av dörren!

4. Eller när man har sommarstuga vid lite kallare breddgrader och glömmer att stänga av huvudledningen för vattnet som började att läcka. Helt plötsligt kan man leva som en isprinsessa i sitt isslott!

5. Eller när köksskåpen bestämmer sig för att ge upp klockan 04:00 på natten och skrämmer skiten ur familjen.

6. ”Jag skulle bara gå ner till källaren för att hämta tvätten”. Tack gode gud över att det inte är mitt hus!

7. Eller när handfatet av glas får för sig att plötsligt bara explodera mitt i natten. Underbar syn att vakna till!

8. Det där underbara tillfället då man får en vattenläcka och antagligen behöver hitta en lite större hink.

9. ”Vi fick våra innerdörrar målade under en renovering. Målarna hade lagt plast överallt – men glömde golvet.”

10. ”Ett träd trillade över mitt boende i dag. Jaja, jag lever ju åtminstone.”

11. ”Min fästman skulle bära ner färgburkar efter att vi har målat lister. Han bar lite mer än vad han klarade av och tappade en burk. Det sorgliga är att vi precis köpte huset och nu gråter jag inombords.”

12. Den här stackaren som förstörde hela sin trädgård genom att spruta på ogräsdödare istället för växtnäring.

13. ”Mitt brandlarm började att brinna igår. Känns väldigt tryggt.”

Fick du dig också ett gott skadeglatt skratt åt dessa husägare? Glöm då inte att dela artikeln med dina vänner!