14-årig tjej tog sitt liv – hennes pappa bjöd in mobbarna till begravningen

Berättelsen om Amy ”Dolly” Everett lämnar ett djupt intryck på alla som läser den.

Som sexårig tjej fick Dolly en möjlighet som få andra har. Den söta, leende och glada tjejen erbjöds ett kontrakt som barnmodell. Bilderna på Dolly i den klassiska australiensiska cowboyhatten blev snabbt populära och Dolly blev plötsligt ansiktet utåt för företaget hon modellade för.

Tragiskt nog kom framgången och kändisstatusen med ett högt pris. Barn i samma ålder blev avundsjuka på Dolly, vilket ledde till svår mobbning.

När Dolly var 14 år gammal bestämde hon sig för att ta sitt liv, skriver News.com.

Mobbad över internet

Dagens mobbning är mycket svårare för vuxna att upptäcka än vad den var tidigare. Idag vet vi att barn och unga ofta använder internet och sociala medier som kanaler för mobbning. Så var det också för Dolly.

Föräldrarna insåg inte hur galet det var, eller vilka meddelanden Dolly var tvungen att läsa i sina inkorgar dagligen, de kunde bara förtvivlat se när deras nöjesälskande tjej förändrades till att bli tillbakadragen och deprimerad. På slutet pratade hon knappt med någon och hatade skolan.

Enligt hennes mamma, Kate, var mobbarna mestadels pojkar, och slagordet som användes när man mobbar Dolly var ”hora”.

– Jag vet inte ens hur barn i den här åldern vet vad det ordet betyder, det borde de inte, säger hon till News.au.

– Jag brukade säga till henne att allt skulle bli bra till slut. Att de andra barnen i hennes ålder bara försökte ta reda på vilka de var. De var osäkra och tog ut det på henne.

Orkade inte mer

Det borde inte hända, men det händer tyvärr allt för ofta. Unga människor och barn som inte orkar leva i vår värld längre. Den 3 januari 2018 orkade Dolly inte längre.

Föräldrarna har beskrivit händelsen som den längsta natten i sina liv. De fick hålla sin lilla medvetslösa flicka i famnen tills ambulansen kom. Det tog timmar innan hjälpen kom, allt medan familjen bor långt ute på landet i Australien.

Mot mobbarna

Tick ​​Everett, Dollys pappa, skrev ett rörande inlägg på Facebook om sin dotters liv.

Han tackar många för allt stöd, men använder också tillfället att skicka ett meddelande till de barn som är ansvariga för hans dotters död.

– Den här veckan har visat oss hur sociala medier kan användas, och hur de absolut inte får användas. Om vår berättelse kan få andra att öppna ögonen, och vi kan förhindra att något sådant här händer igen, kommer Dollys död inte att vara förgäves, skriver han.

Han fortsätter inlägget med att skicka ett kraftfullt meddelande i riktning mot de unga som mobbade hans dotter.

– Om någon av er tyckte att det här var roligt eller ett skämt, om ni mådde bättre av ständig mobbning, kom gärna till begravningen och bevittna den totala förstörelsen ni har skapat. 

Dollys familj har nu gått samman för att skapa en organisation som ska arbeta mot mobbning och skapa positiv förändring för barn och unga. Dolly’s Dream har en egen Facebook-sida som svämmar över av kondoleanser och meddelanden om lycka efter Dollys död.

Det är mäktigt att läsa om denna unga tjej, och inte minst om hennes familj som mitt i allt orkar vilja hjälpa andra människor som hamnar i en liknande situation.

Ingen förälder ska behöva uppleva att begrava sitt eget barn på grund av mobbning. Dela gärna Dollys berättelse för att uppmärksamma mobbning och visa vilka konsekvenserna kan bli. 

Förhoppningsvis kan berättelser som dessa få folk att tänka två gånger. 

Sponsrat innehåll

Andra läste även