18-åriga Freja dog i sin mammas famn: “Jag känner mig så skyldig”

Ingen mamma borde se sitt barn dö. Jag vaggade henne i min famn medan hon tog sina sista andetag. Med henne dog en bit av mig.

Jennifer Nicholsons 18-åriga dotter dog av hudcancer i november förra året. Det skriver Mirror.

Det 50-åriga brittiska mamman skyller sig själv för sin dotters död, då läkare sagt att Freja kanske fortfarande varit i livet om hon hade använt solkräm när hon var yngre.

– Det går inte en dag utan att jag önskar att jag kunde resa tillbaka i tiden för att smörja in hennes känsliga hud med solkräm. Jag trodde, felaktigt, att det inte var någon fara, säger hon till Mirror.

Jennifer Nicholson försöker du upplysa andra föräldrar om hur farlig solen kan vara.

– Ingen mamma borde se sitt barn dö. Jag vaggade henne i min famn medan hon tog sina sista andetag. Med henne dog en bit av mig.

Hon tillägger att hon har underskattat solen i England då det ofta är molnigt och solen brukar vara svag. Men även om sommarvädret är grått och trist kan solens strålar göra stor skada.

Jennifer Nicholson hittade ett konstigt födelsemärke på sin dotters rygg fyra år innan hon dog. Hon hade alltid haft det, men det hade plötsligt blivit större, och det var ojämnt och svart.

Läkaren tog ett prov på födelsemärket, men det visade sig vara ofarligt.

Två år senare började Freja få kraftig huvudvärk och hon hittade en bula under sin vänstra arm. Läkaren hittade då cancer i hennes hud, vilket hon hade haft i flera år.

Cancern hade spridit sig i kroppen, och röntgen visade att hon hade en elakartad tumör i hjärnan.

– Vi bröt ihop båda två. Under röntgen hittade jag en anteckning där det stod “stadie 3 – dålig chans”, och jag visste att det var kört. Men Freja vägrade att tycka synd om sig själv, och hon fick tiden att gå genom att ta bilder på sig själv och mig i sjukhussängen. Samtidigt var jag helt förstörd, berättar hennes mamma.

Läkarna fick bort cancern, men den kom tillbaka och hennes tillstånd blev snabbt sämre.

– I september fick jag ett sms från Freja där det stod att hon inte ville leva längre. På sjukhuset bad hon mig att ta med henne hem. Hon skrek av smärta och drog sig i håret, kommer Jennifer Nicholson ihåg.

Läkarna berättade att tiden var kommen, och att hon kunde ta med sin dotter hem så att de kunde tillbringa de sista dagarna tillsammans.

Enligt Cancerfonden registreras 15.500 nya fall av hudcancer varje år i världen. På Cancerfondens hemsida kan du läsa om hur lätt det är att förebygga hudcancer.

Sponsrat innehåll

Andra läste även