23 000 personer trängdes på Gekås i helgen – trots risken för coronasmitta

Annons

Smittspridningen ökar i Sverige och strikta restriktioner uppförs runt om i landet. Trots detta vallfärdar tiotusentals svenskar för att shoppa på Gekås i Ullared.

Enligt rådande restriktioner ska man försöka avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, bibliotek, köpcentrum och gym. Men trots detta var Gekås fullt av kunder i helgen, rapporterar GT.

Enligt uppgifter var parkeringen på Gekås full mellan fredagen och lördagen och det var hela 23 000 tusen personer inne i varuhuset.

Johanna Steier, kommunikationsdirektör i region Halland, säger att ett besök på Gekås ”inte är förenligt med de allmänna råden”.

”Tappat 50 procent”

Det kunde dock varit mycket värre, då man samma helg förra året hade hela 51 000 tusen kunder som besökte varuhuset.

– Vi har tappat ungefär 50 procent i november mot förra året. För vår del blir det lugnare och lugnare nu. Julhandeln ser inte ut för oss som för andra, vi har mest besökare i oktober och november, säger Boris Lennerhov, vd för Gekås till tidningen.

Annons

Boris menar vidare att varuhuset vidtagit de åtgärder som behövs. Till exempel har plexiglas satts upp och varannan kassa är stängd.

Annons

– Vi får normalt ha 8 000 inne samtidigt. Vi har öppet mellan 7 på morgonen och 22 på kvällen, så det är inte mer än ett par tusen inne samtidigt nu och vi har en yta på 43 000 kvadrat, säger han till GT.

”Försökt stoppa smittan”

I ett försök att hålla nere smittan har man smittspårat personalen och skickat hem de som jobbat nära personen som varit sjuk i covid-19.

Det är dock ytterst få som testat positivt. Av de 1600 anställda är det bara ett femtontal som bekräftats smittade.

Annons

– Jag tycker att vi har klarat ut det på ett bra sätt, vi var tidiga med att om någon i familjen drabbades fick man vara hemma men behålla lönen. Vi har försökt på alla möjliga sätt att stoppa smittan och ta hänsyn. Det kostar lite pengar men är en baggis i sammanhanget om man jämför med konsekvensen. 

Vad tycker ni om det här? Kommentera era åsikter!

Sponsrat innehåll

Andra läste även