28-åringen sökte hjälp hos läkaren för magont – då upptäcker dom det fruktansvärda

Annons

När Amy Redhead upplevde magsmärtor 2017 var det inget nytt för 28-åringen.

Enligt Daily Mail, blev Amy (som är från West Midlands i England) diagnostiserad med kolit, en inflammation i tjocktarmen, när hon var 11. Kolit kan också orsaka magkramper och smärta.

Tyvärr visade sig Amys smärtor vara något mycket värre.

Den unga kvinnan (som hennes lillasyster Emily beskriver som ”glad”  och ”bubblig”) diagnostiserades med aggressiv tjocktarmscancer i oktober 2017 efter att hon förlorat ”jättemycket” vikt och kände en klump i sin mage. Tester visade att sjukdomen redan hade spridit sig till 70% av hennes lever. Hon gavs en obotlig diagnos och de sa att hon bara hade sex månader kvar att leva.

Amy valde att inte genomlida kemoterapi för att förlänga sitt liv utan valde i stället att njuta av sina sista dagar medan hon var så hälsosam som möjligt. Enligt Emily delade Amy sin resa på sociala medier för att hjälpa till att öka medvetenheten kring tjocktarmscancer.

Annons

Amys familj har fortsatt att dela foton på henne nu när Amy är i hospisvård och inte mår tillräckligt bra för att göra det själv.

Emily berättar för nyhetsbyrån Caters News:

Annons

”Amy var vältränad och trivdes på gymmet bara veckor före diagnosen. Vi vet inte om hon först skyllde sina symptom på kolit men vi vill att folk ska vara uppmärksamma på alla förändringar om du lider av det. Det är viktigt att de med denna sjukdom håller koll på sina regelbundna kollar. Om något känns annorlunda, eller om du har ovanlig smärta, så kolla upp det då det hade kunnat rädda Amys liv. Vi hoppas att Amys berättelse kan belysa sambandet mellan kolit och cancer.”

Amy och hennes familj har startat en GoFundMe-kampanj för att hjälpa till medan hon förbereder sig för slutet på sitt liv.

Annons
Sponsrat innehåll

Andra läste även