29-åringen gör om den gamla lantgården till sitt drömhem: vänta bara tills du ser insidan

Den här kvinnan har skapat sitt eget drömboende helt på egen hand!

Med en inställning som utmanade det konventionella tänket, tog 29-åriga Negin Entezarjou ett djärvt steg framåt. Utan att låta sig skrämmas av utmaningen, bestämde hon sig för att förvärva en nedgången lanthandel som sträckte sig över imponerande 400 kvadratmeter.

Fastigheten var i ett tillstånd som få skulle våga överväga, men Negin såg möjligheten och tog det modiga beslutet att ta sig an hela renoveringsprojektet på egen hand.

– Jag hade aldrig velat köpa en ny byggnad. Att få göra huset till mitt är en dröm, säger Negin till Expressen.

Uppvuxen som stadstjej i en trång lägenhet i Malmö, bar Negin Entezarjou alltid på drömmen om något annat; en närmare kontakt med naturen, ett eget hus och en vidsträckt trädgård. För knappt ett år sedan stötte hon äntligen på det hon hoppats skulle bli hennes drömboende.

– Jag tittade runt i Malmö ett tag och ville ha ett maxavstånd på 35 minuter från stan. Äntligen hittade jag en gammal lanthandel. Ett stort renoveringsprojekt som länge varit ute till försäljning eftersom ingen vågade ta sig an det. Det var precis vad jag letade efter, ett projekt där jag kunde skapa ett hem precis som jag ville ha det, säger hon.

Omedelbart förtrollades hon av möjligheterna som fastigheten erbjöd: dess otroliga potential, dess övergripande charm, den unika tomtdesignen och den stillsamma utsikten över åkrarna bakom huset.

Belägen i Slimminge, en del av Skurups kommun, hade fastigheten tidigare tjänat som handelsplats innan den omvandlades till bostäder. En gång i tiden hade en stor familj med sju barn kallat det här huset sitt hem. Men när Negin tog över, möttes hon av en byggnad som hade drabbats hårt av fuktskador i fasaden och i bärande bjälkar.

Trots att förhållandet med pojkvännen tog slut bestämde sig Negin för att fortsätta med projektet själv.

– Jag hade redan sålt min lägenhet och köpte huset när förhållandet tog slut. Visst var det svårt att behöva justera mina planer, men jag bestämde mig för att försöka, och köra vidare ensam. Jag fokuserade på det spännande och roliga med att skapa min egen dröm, säger hon till Expressen.

Negin, en civilingenjör med expertis inom inredningsarkitektur, har tidigare drivit sitt eget företag inom inredningsdesign och projektledning under fem års tid. Det senaste året har hon dock ägnat sig åt att vara byggledare.

– Utifrån min arbetslivserfarenhet var jag medveten om vad som måste göras. Jag har alltid trott att det mesta går att lära sig genom att prova. Och faktiskt har det gått bra, även om man måste tänka om ibland.

Negin har tagit sig an större delen av renoveringsarbetet på egen hand, men hon har valt att söka professionell hjälp för att lägga ett nytt tak, åtgärda fasaderna och genomföra el- och VVS-installationer.

Under den första etappen av renoveringen fokuserade Negin på hallen, vardagsrummet och köket på bottenvåningen. Hon tog även itu med uppgifter som omtäckning, isolering, installation av nya fönster och värme. Denna intensiva arbetsperiod sträckte sig över ett halvår och kan ses dokumenterad i avsnitt åtta av SVT-programmet ”Husdrömmar”.

– Det har varit många långa kvällar. Jag har knappt haft någon fritid eftersom jag har jobbat heltid vid sidan av. Det har varit intensivt och tufft, men jag visste att det var en period. Och det var det värt. Det är en speciell känsla att sitta i vardagsrummet och se allt man gjort själv.


Negin föredrar att återanvända och förnya befintliga material och föremål. Hon behöll i stort sett kökets ursprungliga utformning men målade om det och lyckades hitta flera begagnade fönster och dörrar för att ge det en ny touch.

När det gäller stil låter hon hemmets karaktär guida henne. När Gert och Anne från ”Husdrømmer” besökte Negins hem beskrev de hennes kök som en ”italiensk dröm i Skåne”, och det är en beskrivning som Negin håller med om till viss del.

– Jag gillar country, men också den mer amerikanska countrystilen, så det är nog en kombination. För mig är det viktigt att stilen passar in i husets karaktär.

Även om en del av renoveringsarbetet återstår, fortsätter Negin framåt med nästa etapp. För närvarande fokuserar hon på att renovera två sovrum, ett badrum och en tvättstuga på första våningen. Nästa steg är att förverkliga hennes drömmar på andra våningen, där hon planerar att skapa en imponerande svit bestående av ett stort sovrum, en klädkammare, ett lyxigt badrum och ett litet kontor.

– Jag är så glad att jag började med det här. Jag har fått mycket erfarenhet och jag älskar huset. Men det finns fortfarande en miljon saker att göra. Men det är det roliga, det finns så många möjligheter.

Hon skriver på sin Instagram:

”Några av er har frågat vilken färg golvet har, men det är förmodligen ljuset på bilderna som gör att det ser vinrött ut. Här kan du se rätt färg, och det är antracit/krämfärgat kakel. Jag har precis köpt två olika plattor i olika färger, men i samma storlek, och kombinerat dem. Många i butikerna avrådde detta då de trodde att de inte är EXAKT samma mått, då det kan skilja några millimeter, men jag struntade i det och försökte i alla fall 😅, och det blev JÄTTEBRA, och dessutom betydligt billigare än att köpa den specialgjorda som ska läggas i rutmönster. Jag är väldigt nöjd 🥰”

Sponsrat innehåll

Andra läste även