3-årig pojke blev mobbad för sitt röda hår – pojkens reaktion skär i hjärtat

För en förälder måste den absoluta mardrömmen vara att uppleva att ens barn blir mobbad. För vad är mer hjärtskärande än att uppleva att ens egna barn utsätts för orättvisor och mobbning?

Mamman till en treårig pojke upplevde precis detta. Lauren Russell delade sin historia med resten av världen via Facebook. 

Hon vill nå ut till människor med ett budskap genom sin sons berättelse. 

För henne är det viktigaste att visa sin egen son att det finns mer godhet än ondska i världen.

I det hjärtskärande Facebook-inlägget skrev barnets mamma:

”Mitt hjärta var krossat idag. Jag åkte buss nummer 12 när jag upplevde en hemsk incident. Det hela berodde på något otäckt beteende från en pojke på cirka 13, beteende som smittade av på min 3-årige son.

Det är inte första gången han får uppleva något liknande, och tyvärr inte sista gången heller. Han är måltavla för många snediga kommentarer.

Anledning? För att han har rött hår. 

Min älskade pojke fick höra att han borde fängslas på grund av sitt röda hår. Efter att ha gjort denna kommentar vände sig 13-åringen till sina vänner och sa högt att om han själv skulle få ett barn med rött hår så skulle han döda barnet.

Min pojke är tre år gammal. Föreställ dig hur dessa ord låter i hans öron. Jag har själv rött hår, och känner att sådana kommentarer gör något med mig; Jag kan bara föreställa mig hur det är för en treåring. Han växer upp som ett mobbningsoffer och frågar mig hela tiden varför det är något fel på hans hårfärg. Varför gillar inte andra det?

Det krossar mitt mammahjärta när min lilla pojke frågar mig om jag kan ändra hans hårfärg så att andra kan gilla honom. 

Hans dröm är att bli som sin bror. Han har inte rött hår..

Jag kan inte längre se vad det här gör med min pojke. Jag delar hans historia eftersom jag vet att mobbare är i minoritet.

Jag vill visa min pojke att det finns mer godhet än ondska i världen. 

Jag vet att det finns så många omtänksamma och bra människor där ute, människor som aldrig skulle komma på mobbning. Jag ber dig att dela historien och visa min pojke hur vacker han är. Jag vill bevisa för honom hur många bra människor det finns i världen, genom Facebook.”

Fick ett enormt stöd

Efter att Lauren publicerade inlägget på Facebook började meddelanden strömma in till Noah.

– Efter att jag delat historien fick jag hundratals meddelanden på Facebook. Meddelanden som gav stöd och berättade hur vacker Noah är. När jag läste alla fina kommentarer till honom var det helt underbart att se ansiktsuttrycket, har Lauren berättat till Daily Mail.

Det borde aldrig vara acceptabelt att mobba någon. Inte på grund av hårfärg, hudfärg, läggning, nationalitet, INGENTING. Inte nu och aldrig i framtiden. Tack för att du läste berättelsen. Dela den gärna. 

Sponsrat innehåll

Andra läste även