32-årig läkare intensivvårdas efter covid-vaccin

Det är Aftonbladet som skriver om en mexikansk läkare som intensivvårdas efter att ha fått Pfizer/Biontechs vaccin mot covid-19. Den kvinnliga läkaren som är 32-år har tidigare historik av allergiska reaktioner. Det är Mexikos regering som rapporterar detta.

Den 32-åriga kvinnan drabbades väldigt snart efter att hon intagit vaccinet av hudrodnad och andningssvårigheter efter injektionen. Inom loppet av 30 minuter fick hon även krampanfall.

Kvinnan får vård i delstaten Nuevo León i norra Mexico. Enligt diagnosen har hon hjärn- och ryggmärgsinflammation.

Vid kliniska studier av vaccinet har det inte framkommit att det kan orsaka hjärn- och ryggmärgsinflammation, enligt Mexikos hälsodepartement. Nu studeras fallet mycket noga.

Det var den 24:e december som vaccinationsprogrammet bland sjuk- och hälsovårdspersonal i Mexiko inleddes. Den 32-åriga kvinnan är en av de 53 000 personer i landet som är först ut med att få vaccinet.

Den mexikanska regeringen har ett kontrakt med Pfizer på totalt 34,4 miljoner doser. Dessutom har dom ett kontrakt med läkemedelsföretaget Astra Zeneca på 77,4 miljoner doser och ett med kinesiska Cansino på 35 miljoner doser, skriver Aftonbladet.

Sponsrat innehåll

Andra läste även