36-årig kvinna tappade 21 kg på kort tid: nu delar hon med sig av sina 5 bästa tips

En 36-årig mamma tappade 21 kg på rekordtid och vill dela med sig av sin hemlighet!

En upptagen mamma har avslöjat fem tips som hjälpte henne att gå ner hela 21 kg. Dessutom innebar detta också att hon gick ner hela fyra storlekar i klänningar.

36-åriga Jodie Marah har avslöjat att hon i augusti förra året vägde runt 80 kg. Det var alldeles för mycket för hennes kropp som bara mäter 162 cm på höjden. Därför bestämde hon sig för att göra något åt ​​saken.

”Övervikt och nära fetma. Jag var tvungen att ändra något”, skriver hon på sitt Instagram- och TikTok-konto, enligt Daily Mail.

I en video som hon delade på sina sociala medier i slutet av oktober avslöjar hon sina fem bästa tips för att uppnå varaktig viktminskning.

Hennes första tips är att lära dig att räkna kalorier så att du kan hålla dig i ett kaloriunderskott. Vad det egentligen handlar om är att du äter färre kalorier per dag än du behöver.

I videon erkänner hon också att det inte är en process för alla. Men hon understryker att det var det viktigaste för henne när hon skulle gå ner i vikt.

”Jag började räkna mina kalorier, vilket är de kalorier som behövs för att behålla din nuvarande vikt”, säger hon.

”När jag kände dem beräknade jag mitt kaloriunderskott. Det är hur många kalorier din kropp behöver, men samtidigt för att gå ner i vikt.”

”Jag började också väga min mat och spela in den i en app för bekvämlighet. Jag började också äta mer protein och grönsaker.”

@jodielm

The 5 things that helped me lose 21kgs. I don’t feel qualified giving advice to others but from recieving a lot of questions both on here and from people in my life I felt l had an obligation to make this for them. 3 minutes to squeeze all that information is not an easy task ???? if you have any questions feel free to comment below #weightloss#caloriedeficit#weightlosstips#howilostweight#howtoloseweight#caloriedeficittips#21kgweightloss#21kgloss#weightlossmentality#caloriecounting#health#perth#perthmum#perthtok#westernaustralia#australia #8020rule

♬ original sound – Jodie | Perth, WA

Hennes andra tips är att ”gå långsamt och sätta upp små mål”. Hon menar att alltför många fokuserar på att gå ner 10 kg direkt. Ofta slutar de med att de tappar motivationen, varför det är bättre att sätta upp uppnåbara mål och arbeta konsekvent mot dem.

”Vi måste verkligen sakta ner och ta det lugnt på oss själva. Speciellt om vi vill att detta ska vara en livsstilsförändring som vi kan upprätthålla”, säger hon.

”Jag kände mig definitivt mer uppmuntrad när jag först tappade ett eller två kilo. Jag mådde bra och jag skulle omvärdera målet och säga: ’Jag vill gå ner två kilo till’.”

Jodie säger också att det svåraste för henne var att eliminera hennes ”midnattssnacks”, som huvudsakligen bestod av choklad. Men med hjälp av sitt eget tips om att sätta upp små mål slutade hon så småningom att äta helt.

En annan sak hon rekommenderade var att ”hitta träning som du faktiskt tycker om och förändra ditt sätt att tänka på träning”.

”Jag trodde aldrig att jag skulle gilla att gå till gymmet. Jag tänkte ”jag hatar konditionsträning”, och jag hatar fortfarande konditionsträning, säger hon.

Genom att prova andra saker upptäckte hon att hon gillar motstånds- och rörlighetsträning.

Jodies sista råd var att ”du måste fortfarande leva ditt liv”, vilket betyder att det är helt okej att njuta av utdelning.

För att anamma detta rekommenderar hon 80/20-dieten, där ett noggrant kaloriintag praktiseras 80 % av tiden, medan det resten av tiden är mer fri lek.

Sponsrat innehåll

Andra läste även