4 tecken på att din partner ljuger på mess – enligt psykologen

Misstänker du att din partner är oärlig då ni pratar på sms eller chatten? Det finns en hel del varningstecken som du kan hålla kolla på för att undvika ”missförstånd”.

Psykologen Joshua Kaplow sa i en intervju med Elite Daily, att det specifikt är fyra varningstecken som du bör hålla lite extra koll på om du vill slippa trubbel, eller rent ut av vill avslöja din partner.

Något som är viktigt vid alla punkter är om det skett en förändring. Har din partner gjort något av punkterna nedan redan från början? Ja, men då är det så, och du kanske inte alls behöver misstänka något.

4 tecken som du ska hålla ett extra öga efter.

Överförklaringen

Hur är det med din partners stil i smsen? Enligt psykologen Joshua Kaplow kan det vara en varningsfälla om din partners beteende i smsen ändras. Har din partner exempelvis tidigare fattat sig rätt kort i sina meddelanden och sedan helt plötsligt börjat skicka noveller? Då kan det vara läge att kolla om det är något fuffens på gång.

Anledningen till det är att när människor känner sig skyldiga så tenderar de att överförklara saker och ting.

Byte av samtalsämne

Har du märkt av om din partner avbryter dig och byter samtalsämne fort i en konversation? Det kan dessvärre vara ett tecken på att din partner försöker undvika frågan som ni precis var inne på, eller rent av hela ämnet.

Plötsligt försvinnande

Den största förändringen som kan vara bra att hålla koll på är din partners sms-vanor, speciellt hur lång tid det tar innan din partner svara och vilken tidpunkt.

Din partner kanske har varit snabb med att svara dig tidigare och nu helt plötsligt tar det ett par timmar utan ett ljud? Om svaret dröjer när du ställt frågan om ”vad gjorde du igår”, så kan det tyda på att din partner helt enkelt tänker igenom svaret några extra gånger.

Byte av ”språk”

Har din partner börjat använda fraser och ord som du inte sett till tidigare? Kaplow menar att om en person kastar ur sig saker som inte brukar användas av hen i vanliga fall, typ emotionella ord, så kan det vara ett tydligt tecken på att personen i fråga ljuger.

Om en person ljuger så är hen inte heller uppriktig mot sig själv. Och om man inte är sann mot sig själv så vore det inte så konstigt om språket inte är ”det vanliga”.

Säkerheten

Dessa tecken kan vara tecken på att din partner ljuger, men det behöver inte betyda att det faktiskt är så. Med andra ord, dra inga slutsater nu om att din parter springer runt och är otrogen. Hen kanske bara har supermycket att göra.

Sponsrat innehåll

Andra läste även