5 misstag nygifta gör under första året

Annons

Hur nyförälskade man än är så erbjuder det första året som gifta sin beskärda del av utmaningar. Enligt forskare så är det här de 7 vanligaste misstagen man gör som nygift:

1. Ni rör inte varandra lika ofta

Det kan låta konstigt att man skulle sluta röra varandra som gifta, men relationsexperten Michelle Fraley menar att det är lätt för nygifta att glömma bort den fysiska beröringen. Fortsätt att visa uppskattning för varandra genom pussar och kramar!

2. Ni slutar dejta

Bara för att ni är gifta så ska man inte sluta vara romantiska. Glöm inte bort att planera in tid för varandra i vardagen.

– Om den här personen förtjänade det bästa du hade att erbjuda tidigt i relationen så förtjänar den samma sak även när ni stadgat er, säger psykologen Lindsay B Jernigan till tidningen Bustle.

3. Ni frågar inte vad ni gillar i sängen

Annons

Om ni är gifta så har ni förmodligen varit tillsammans ett tag, och har bra koll på vad den andra gillar i sängen. Det är dock viktigt att fortsätta vara nyfiken. Relationscoachen Michelle Fraley berättar för Bustle hur viktigt kommunikation är i sängkammaren.

Annons

– Om du aldrig frågar efter feedback, kommer du aldrig veta, säger han till Bustle.

4. Ni vill vara med varandra hela tiden

Annons

Ni har så klart gift er för att ni vill vara med varandra så mycket som det går, men det är viktigt att ha ensamtid även i ett äktenskap.

– Nygifta behöver inse att oavsett hur förälskade de är så behöver man egentid för hobbies och umgås med vänner, säger Fraley.

5. Ni jämför er och tar råd av andra

Självklart så är det bra att ta råd av experter och personer i sin omgivning, men det ska göras med måtta. Relationsexperten Dave Jenkins anser att man ska ställa sig själv tre frågor innan man lyssnar på vad någon annan tycker:

1. Hur mår deras äktenskap?

2. Passar deras råd din livsstil och värderingar?

3. Vad säger din magkänsla?

Källa: Bustle.com

Sponsrat innehåll

Andra läste även