5 praktiska knep som varje bilägare bör känna till

Alla bilägare borde känna till de här praktiska knepen. Det är mycket man måste tänka på som bilägare. Man måste betala extra skatt och hålla bilen i tillräckligt bra skick så den går att köra.

Byta olja, kolla däcktrycket och regelbundet lämna in den på verkstaden på service. Nej det är inte bara roligt att ha en bil. Men förutom att underhålla det som finns under motorhuven bör du också med jämna mellanrum rengöra bilen inuti och utanpå.

Och det är därför vi kommer till undsättning. Med de här praktiska knepen kommer din bil att skina och glänsa som aldrig förr.

  1. Rengöra billyktorna

När man kört ett tag blir lyktorna lätt lite grå och smutsiga. Lyckligtvis kan man lätt rengöra dem med tandkräm med blekmedel.

Ta tandkrämstuben och kläm ut den över lyktorna, täck dem helt och hållet med tandkräm. Det enklaste är att stryka ut den med fingrarna. Låt det sitta kvar i ungefär en kvart.

Ta en gammal tandborste och skrubba lyktorna. Du kommer märka att tandkrämen blir alldeles brun från all smuts på glaset. När du skrubbat på glaset torkar du bort med en fuktig trasa.

2. Ta bort repor

Den här metoden fungerar bara på ytliga repor som mestadels består av smuts. För att få bort djupare repor behöver du hjälp av någon yrkeskunnig.

Men för att rengöra små ytliga repor kan du droppa lite nagellack utan aceton på en mikrofibertrasa och gnugga bort reporna.

3. Städa bilen

Vi kör omkring med allt möjligt skräp inne i våra bilar. Startkablar, isskrapor, vattenflaskor, träningsskor och en massa annat. Även om du inte är någon pedant så försök ändå städa minst en gång i halvåret.

För att hjälpa dig med ordningen har vi ett bra knep till dig. Skaffa en hängande skoförvaring (en sådan som är på bilden) och klipp av nedersta halvan.

Häng den på baksidan av baksätet så den dinglar ner mot bagageutrymmet.

Använd krokar och två snören. Sedan lägger du allt du behöver i bilen där, som till exempel isskrapan, startkablarna och ett extra par skor.

På så sätt slipper allt ligga i en enda röra när du kör omkring och det blir plats över i bagageutrymmet.

4. Olja

Har det droppat olja från bilen på uppfarten eller garagegolvet? Ingen fara! Ta en flaska eller burk med coca cola och häll det över fläcken, så mycket att vätskan täcker den.

Vänta en kvart och skrubba bort oljan från golvet med en hård borste.

Torka upp colan och skölj av golvet med vatten.

Varför det funkar? Coca cola innehåller kolsyra och andra syror som får bort oljefläcken från stenen eller betongen.

5. Parkeringshjälp

Är ditt garage trångt och är du rädd att köra emot väggen? Du kan enkelt och billigt tillverka en parkeringshjälp! Det behövs inte en massa tjusig elektronik.

Kör in bilen i garaget tills den står på rätt plats. Ta en tennisboll och skär ett jack i den med en skarp kniv.

Knyt fast en nöt på ett snöre och tryck in nöten i tennisbollen.

Häng snöret från taket så att tennisbollen nuddar vindrutan när bilen står där den ska.

Nästa gång du kör in och parkerar kommer tennisollen studsa emot emot vindrutan när det är dags att stanna.

Sponsrat innehåll

Andra läste även