5 saker du måste sluta med om du vill ha en vacker hy

1. Att sola

Solen är en av hudens värsta fiender. Även om det är snyggt med en fin solbränna så bör man vara försiktig. Strålarna från solen gör att huden åldras i förtid och kan ge pormaskar. Ta det lite lugnt med solandet under sommaren och använd alltid solskydd som passar din hud.

2. Att inte ta av sig sminket

Kom alltid ihåg att ta av dig sminket och rengör ansiktet innan du somnar, hur trött du än må vara. Annars återhämtar sig inte huden under natten eftersom sminket täpper till porer och torkar ut huden.

3. Du peelar för hårt

Att peela huden tillsammans med ansiktsskrubb är något som de flesta rekommenderas, men gå inte till överdrift! Om du har tunn och känslig hud så undvik att peela varje dag och inte för hårt.

Girl, Portrait, Beauty, Model, Eyes, Woman, Person
Källa: Pixabay

4. Du använder inte rätt produkter

Är din hy oljig eller torr och känslig? Rätt produkt för någon annan behöver inte nödvändigtvis vara rätt för dig. Lägg ner lite tid på att prova dig fram och hitta de produkter som passar just din hudtyp bäst.

5. Att klämma finnar

Det är så frestande att klämma de där finnarna som poppat upp över en natt, men försök att låta bli. Om du klämmer finnar så finns risken att talgkörteln skadas vilket kan leda till att du får ärr i stället. Tvätta istället ansiktet ofta och använd en antiinflammatorisk kräm om du har mycket problem.

Sponsrat innehåll

Andra läste även