5 tecken: så vet du att din flört är intresserad utav dig!

Håller ni med om listan?

Nu under sommaren hör det inte till ovanligheten att många singelkillar och tjejer flörtar runt lite. Men du kanske är lite osäker på om snyggingen i baren egentligen är intresserad av dig, eller kanske bara kallpratar?

Egentligen finns det hur många sätt som helst att ta reda på det – utan att behöva ställa frågan rakt ut.

Vi har listat de fem vanligaste – och enklaste – sätten som får dig till att skilja på om huruvida flörten är intresserad av dig eller inte!

1. Blicken avslöjar intresset

Om det hade varit en romantisk komedifilm hade flörten med största sannolikhet blinkat med ena ögat mot dig – men riktigt så enkelt fungerar det dessvärre inte i den riktiga världen. Men blicken kan trots det berätta mycket om hur personen känner för just dig, och hur stort intresset faktiskt är.

Normalt sett när vi pratar med andra människor och tittar dem i ansiktet, så går vår blick mellan ögon och näsa – ungefär som en triangel. Men om vi i själva verket är intresserad av den person man pratar med, så börjar vi även att titta på andra kroppsdelar. En av dessa kroppsdelar är bland annat läpparna, som är en väldigt erogen zon.

Kort sagt blir alltså triangelformen som ögonen i regel rört sig i alltså större när vi tittar på en person vi är intresserade av. Det roligaste – och kanske häftigaste – med detta är att det sker helt omedvetet.

2. Är kroppsspråket öppet eller stängt?

Även om blicken kanske är det mest avslöjande hos oss människor, bör du vara medveten om att det faktiskt finns fler signaler som du bör vara uppmärksam på om du vill vara riktigt säker.

Kanske inte helt oväntat är vår kropps framsida också den mest sårbara delen, och vi blockerar den gärna genom att hålla armarna i kors. Om personen i fråga är vänd mot dig och inte håller några armar i kors betyder det att han eller hon har ett öppet kroppsspråk och på ett sätt känner förtroende för dig.

Om personen i fråga är intresserad av dig så kommer det också antagligen att synas på att han eller hon inte ”skyddar” sig med armarna. En annan enkel ledtråd är om personen står vänd mot dig med fötterna lätt pekande utåt.

3. Fuktade läppar en lätt indikation

Har du kanske lagt märke till att personen biter sig i läppen när han eller hon tittar på dig? Detta kan bero på fnasiga läppar, men det är dock troligare att attraktionen till dig har triggat igång produktionen av stresshormonet kortisol.

Det kanske låter lite klyschigt att slicka sig om läpparna, men faktum är att många gör det helt omedvetet när de känner sig attraherade av någon.

Enligt forskning har det påvisats att vi både biter oss själva i läppen och ständigt vill hålla dem fuktade när vi pratar med någon som vi är attraherade av.

4. Lyfter fram sina tillgångar

Hoppressade bröst eller ett frenetiskt klämmande på sina överarmsmuskler? Nej, det är faktiskt inte bara i film vi kan se detta – utan även i verkligheten. När vi blir intresserade av någon vill vi gärna väcka deras uppmärksamhet, både medvetet och faktiskt även helt undermedvetet.

Det hör inte alls till ovanligheten att vi kort och gott använder våra händer för att peka ut våra mest attraktiva kroppsdelar.

Klassiskt är att kvinnor med urringning sätter ena armbågen i handflatan och låter den andra handen hänga så att fingret pekar ner mot ”hyllan”. Men män gör faktiskt precis likadant – eller motsvarande; genom att hålla händerna i byxlinningen eller i fickorna.

5. Beröringen en viktig del

Lägger personen kanske en hand på din axel när ni pratar? Eller rör din underarm? Eller rent utav bara är allmänt mer fysiskt än vanlig? Det betyder i så fall att personen antagligen tycker om dig och är intresserad av att mer fysisk kontakt med dig.

När vi blir intresserade av någon vill vi – även här; medvetet och undermedvetet – vidröra personen så mycket som möjligt. Så om någon tar i dig oväntat mycket vet du med andra ord vad det kan handla om!

Även om det kan tyckas simpelt att upptäcka något så enkelt som fysisk beröring brukar detta vara något som upptäckts minst av allt. Men så fort någon nämner det så kommer man att tänka på det jämt och ständigt.

Sponsrat innehåll

Andra läste även