57-årig man var död i 28 minuter: nu avslöjar han vad han såg

En träningsinstruktör som var död i 28 minuter efter ett hjärtstopp berättar om vad han upplevt.

57-åriga Phill Zdybel har avslöjat att det kändes som att han tittade ner på sin egen kropp när en sjuksköterska gjorde ett desperat försök att återuppliva honom.

Phill, som också var taekwondo-instruktör, kollapsade under en basketmatch i november förra året efter att ha drabbats av ett hjärtstillestånd.

Hans son, Joshua, bevittnade det hela och ringde snabbt en ambulans. Som tur var fanns även en sjuksköterska på plats som kunde påbörja HLR medan andra sprang efter en närliggande hjärtstartare, skriver The Sun.

Phill fördes i hast till ett sjukhus där han vaknade några dagar senare. Här fick han veta att han faktiskt varit död i 28 minuter.

Nu har han förklarat hur det kändes och här sa han att det kändes som att han var utanför kroppen och att han svävade ovanför sin kropp som låg på en basketplan i Australien.

”Jag skulle säga att det kändes lite som att vara utanför sin egen kropp”, sa han till Geelong Advertiser.

Phill sa också att han var tacksam för att det hände medan han var omgiven av så många människor, snarare än att vara ensam. Han sa också att om det hade hänt vid en annan tidpunkt, ”skulle ingen ha hittat mig”.

”Jag är en mirakelman”, fortsatte han.

Själv tror han att det faktum att han är i bra form påverkade hans överlevnad. Och Phill sa också att upplevelsen har förändrat hans syn på livet.

”Alla små saker vi oroar oss för är inte värda att oroa oss för”, sa han.

”Låt ingen säga till dig att du inte kan göra vad du vill. Jag var tvungen att åka någonstans.”

Phill skrevs ut efter en vecka på Geelong Hospital, där han fick en stent insatt.

Han har nu blivit en förespråkare för HLR-utbildning och efterlyst att fler hjärtstartare ska sättas upp offentligt.

Sponsrat innehåll

Andra läste även