6-åring skjuter klasslärare med illegalt vapen: nu rasar många mot domen

Nu kommer det nyheter om den hemska händelsen.

En inget mindre än tragisk händelse har ägt rum i den amerikanska delstaten Virginia, där en sexårig pojke har skjutit sin lärare med ett illegalt vapen som han tagit med hemifrån.

Denna chockerande episod har väckt stor uppmärksamhet i USA, ett land där skottlossningar och massmord tyvärr ofta sker, men sällan med så unga människor inblandade.

Klassrumsläraren, Abigail Zwerner, träffades i handen och bröstet, men överlevde mirakulöst och lyckades till och med evakuera sitt klassrum i staden Newport, skriver Presse-fotos.dk.

Och hennes heroiska insatser har vunnit henne stort erkännande. Därefter har hon genomgått fem operationer i handen och har stämt skolan på 40 miljoner dollar, motsvarande cirka 275 miljoner kronor, i skadestånd.

Pojkens mamma, en 26-årig kvinna, har dömts till 21 månaders fängelse för att ha innehaft ett skjutvapen under påverkan av droger och för att ha lämnat falska uppgifter vid köpet av vapnet.

Hon är också åtalad för vanvård av barn och väntar på domen i Virginia State Court, som väntas avkunnas den 15 december.

Mammans försvarsadvokater gör ingen hemlighet att hon borde få ett lindrigare straff på sex månaders fängelse, vilket lyfter fram mammans djupa ånger och förtvivlan över händelsen.

Domaren Mark Davis var övertygad om att bevisningen mot mamman var överväldigande. Hon brast ut i gråt när domen föll. Detta fall understryker den allvarliga frågan kring vapenkontroll och barns tillgång till skjutvapen i USA, såväl som de tragiska konsekvenser det kan få.

Sponsrat innehåll

Andra läste även