6 effektiva sätt att ta bort plack – så gör du

Annons

Få snyggare tänder med de här knepen!

Ett perfekt leende anses vara en av de mest attraktiva egenskaperna en person kan ha. 

Tyvärr finns det många saker som kan skada dina tänder, som rökning, för mycket koffein och oregelbunden tandvård. Våra till synes oskyldiga dagliga vanor kan faktiskt orsaka problem som tandplack. 

Om du vill minska tandläkarbesöken kan du prova dessa metoder.

Annons

Bakpulver

Bakpulver kan användas som en naturlig skrubb och används ofta i många blandningar. Blanda en matsked bakpulver/bakpulver med en nypa salt och doppa bara din blöta tandborste i blandningen och borsta tänderna som vanligt.

Sesamfrön

Du kan ta en näve sesamfrön, tugga dem i flera minuter och spotta ut dem. Detta är ett enkelt sätt att rengöra dina tänder och försiktigt ta bort plack. Använd sedan en torr borste för att ta bort eventuella kvarvarande frön.

Aloe vera och glycerin

Annons

För att göra en starkare naturlig tandkräm behöver du:
1 dl vatten
½ dl bakpulver
1 tsk. aloe vera gel
4 tsk. vegetabilisk glycerin
1 tsk. citron, eterisk olja

Borsta tänderna med denna blandning, du kan se dina tänder bli vitare, blankare och friskare på några minuter!

Apelsinskal

Efter att ha ätit en apelsin, gnugga apelsinskalet på tänderna – det är ett enkelt sätt att rengöra tandemaljen. Det gör dina tänder ljusare, och det hjälper till att förhindra fläckar och bekämpa bakterier. När du har gnuggat detta på dina tänder i några minuter, skölj med lite vatten.

Smoothiemix

Gör en smoothie med frukt och grönsaker som innehåller C-vitamin. Detta är ett snabbt och enkelt sätt att göra en plackförebyggande mask på dina tänder.

Blanda ihop jordgubbar, tomater och apelsiner och lägg pastan på tänderna. Vänta i 5-6 minuter och skölj. Detta kommer att hjälpa till att döda vissa bakterier i munnen och du kommer att få fräschare andedräkt.

Annons

Andra läste även