Det är alltså inte allt som ska in i kylen även om det kan verka som en bra idé. Har ni koll på det här?
De fulla shoppingkassarna ska tömmas och maten ska på plats. Men ska de placeras i kylen eller är vissa livsmedel bättre i köksskåpet eller till och med på köksbordet?
Detta har den brittiska tidningen Mirror.co.uk svarat på, i samråd med British Good Housekeeping Institute.
Och här är 11 livsmedel som definitivt inte tjänar på att stå i kylen.

1. Bröd
Det är en riktigt dålig idé att ställa bröd i kylen för det torkar snabbt och blir tråkigt. Istället bör du förvara den svalt och torrt, som i en brödlåda eller i en brödpåse i kökslådan.
2. Meloner
Hela meloner lämnas bäst utanför kylen. När du har klippt den är det bäst att slå in den i matfilm och ställa i kylen.
3. Bananer
Eftersom bananen är en tropisk frukt som inte är van vid kyla har den inget försvar mot kylan i kylen. Därför blir det snabbt slarvigt, mörkt och trist vid låga temperaturer.

4. Tomater
De flesta kommer nog att tycka att tomater är bäst i kylen. Men det är faktiskt inte sant, för när du kyler tomater skadar det hinnan inuti frukten, så det ändrar smak och konsistens.
5. Potatis
Det kan vara direkt farligt att ställa potatis i kylen, eftersom stärkelsen i potatis omvandlas till sockerarter vid kyltemperatur. Och när potatisen sedan kokas eller bakas kommer dessa sockerarter i kombination med en aminosyra att omvandlas till det potentiellt cancerframkallande ämnet akrylamid.
6. Honung
Vid låga temperaturer börjar honung att kristallisera, så att man istället för härlig rinnig honung får man en kornig klumpig sockermassa.
7. Lök
Löst ska förvaras torrt, mörkt och ventilerat men inte kallt. Lök i kylen ger också löksmak till andra livsmedel.
Dela gärna och tipsa dina vänner!