7 tecken på att du inte har någon framtid med din partner

En partner ska vara en källa till lycka och tillfredställelse, men om din relation orsakar dig mer smärta än glädje så kan det vara dags att gå skilda vägar.

Här nedan är sju tecken på att du och din partner inte har någon framtid ihop.

1. Det finns ingen acceptans i relationen

En viktig del av ett förhållande är att ni båda accepterar varandra som ni är, och inte försöker ändra för mycket på den andra. Vi har alla dåliga sidor som vi jobbar med och din partner ska förstå det. Om din partner kritiserar eller har synpunkter på dina val i livet, oavsett om det är klädstil, favoritserie eller karriärval, så bör du nog tänka över ditt förhållande.

2. Brist på empati

Relationer är inte alltid guld och gröna skogar. Hade det varit det så skulle aldrig par göra slut, men så ser inte verkligheten ut. Vi möter stressande situationer varje dag, det kan vara tufft på jobbet, familjeproblem eller dålig ekonomi. Det viktiga är att din partner alltid stöttar dig genom de jobbigare perioderna.

En partner som inte stöttar dig och upplevs frånvarande är en av de största indikationerna på att ert förhållande inte kommer att hålla i framtiden.

3. Du känner dig ensam

Vi känner oss alla ensamma ibland när man är singel, det är fullt normalt. Om man däremot även upplever sig vara ensam i en relation så finns det en del att fundera på. Tecken man kan vara uppmärksam på är till exempel om din partner inte är tillgänglig när du vill prata eller inte muntrar upp dig efter en tuff dag. När du känner att dina känslomässiga behov inte uppfylls av din partner så är det lätt att känna sig ensam.

4. Ni är inte på samma plats i livet

Det här är en stor relationsdödare, och behöver egentligen inte vara någons fel. Du kanske vill gifta dig och skaffa familj medan din partner drömmer om att resa eller utbilda sig. Det viktiga är att ni sätter er ner och pratar om det. Det är bättre att veta att era planer skiljer sig än att gå och se fram emot en framtid som inte kommer inträffa.

5. Ensidig relation

De flesta förhållanden är inte ensidiga i början, men det är lätt att det växer fram över tid. Ett lyckat förhållande bygger på att båda ger och tar. När en person börjar ge mer i relationen än sin partner så uppstår ofta konflikter.

Precis som i alla andra förhållanden i livet så krävs det uppoffringar i en relation. Om du känner att du anstränger dig och bryr dig mer än din partner så är det förmodligen dags att gå skilda vägar.

6. Det finns inget förtroende

Du har hört det förut, relationer bygger på förtroende, och det stämmer till stor del. Det kan vara lite gulligt ibland när din partner är svartsjuk men det går lätt överstyr och är i grunden ett bevis på att hen inte litar på dig fullt ut. Om ni inte känner att ni kan lita på varandra så är förhållandet förmodligen inte värt att satsa på.

7. När motivationen tar slut

Många undviker att avsluta en relation för att man inte vill såra sin partner eller för att det känns som ett misslyckande. Det är tyvärr väldigt svårt att få tillbaka den där gnistan som fyller er relation med liv igen, speciellt om ni inte har motivationen att jobba på det. Att vara ensam är alltid bättre än att stanna kvar i ett dött förhållande.

Listan är inspirerad av RelRules.

Sponsrat innehåll

Andra läste även