7 tips på hur ni får förhållandet att fungera – under coronakrisen

Coronaviruset har tvingat många att isolera sig och jobba hemifrån. Detta betyder att vi spenderar mer tid än vanligt tillsammans med vår partner. Mysigt så klart, men det kan bli lite väl intensivt efter ett tag…

Här är 7 tips på hur ni får ert förhållande att flyta på under coronakrisen.

1. Välj era strider

Är toasitsen alltid uppfälld? Eller har din partners strumpor legat på golvet i en vecka utan att tas upp? När man lever nära varandra 24 timmar om dygnet är det omöjligt att inte bli lite småirriterade på varandra. Men kom ihåg att det finns viktigare saker att lägga energi på än småsaker. Välj dina strider helt enkelt.

2. Se till att få egentid

Tid för sig själv är viktigt i vanliga fall, men kanske ännu mer när du spenderar hela dagarna med din partner. Känn efter vad du behöver, kanske är det en promenad själv, träna eller helt enkelt stänga in sig i sovrummet och kolla på favoritfilmen.

3. Kommunicera med varandra

Hela situationen är stressande för många och vi alla reagerar olika. Därför är det viktigt att lyssna på varandra och kommunicera era känslor. Fråga din partner hur hen mår varje dag och visa att du bryr dig.

4. Anordna hemma-dejter

Här gäller det att använda fantasin, och skapa den perfekta hemma-dejten! Kanske en italiensk afton, med pizza och ett glas vin? Eller varför inte återskapa eran första dejt?

5. Försök att ta vara på tiden tillsammans

Ni kommer förmodligen inte kunna spendera så här mycket tid tillsammans i framtiden, så varför inte ta till vara på tiden och vänd det till något positivt!

6. Skapa nya rutiner i isoleringen

Det är viktigt att som par ha fasta rutiner för att både se till att saker blir gjort men också för att hålla livspusslet igång. Kanske kan ni skapa en ny rutin under tiden hemma där ni vid ett specifikt klockslag gör något roligt tillsammans? Eller så kan ni ha en viss dag där ni på eftermiddagen ser till att fixa sysslorna hemma så ni slipper bråka om det? 

7. Gör planer för framtiden

Ni kanske inte kan förverkliga alla era planer just nu, men ni kan hitta saker att se fram emot!

Hur får ni förhållandet att funka under coronakrisen? Kommentera och dela gärna era erfarenheter!

Sponsrat innehåll

Andra läste även