9 saker du absolut inte ska acceptera om du är i ett förhållande

Viktig läsning för alla som när i en relation!

Det är inte ovanligt att man talar om hur vi ska göra för att få våra förhållanden att hålla – men sanningen är att i vissa lägen är det bättre att man går åt ett varsitt håll.

Att behöva stå ut med en partner som säger elaka saker, får ditt självförtroende i botten eller är otrogen mot dig upprepade gånger är ingenting som du ska behöva göra.

Som med allt så finns det upp- och nedgångar. Förhållandet sätts ständigt på prov men när man har jobbat sig igenom en jobbig period tillsammans så blir relationen mellan er oftast starkare.

En grej som är lätt att glömma bort i situationer som vi ovan nämnt är sin självrespekt. Det finns gränser och när den är nådd så bör du inte stå ut med det längre oavsett om ni lovat att göra allt för att hålla ihop.

Vi har listat några saker som vi tycker absolut inte är acceptabelt i ett förhållande.

1. Missbruk

Det finns missbruksproblem i olika former – allt från spel, mat, sex, träning till alkohol och droger. Om din partner kan vara ärlig mot sig själv och erkänna det problem som finns, så finns det absolut hopp om framtiden. Det bevisar på att din partner vill bli av sitt beroende. Det gäller här att sätta gränser då det är enkelt att hamna i ett medberoende.

2. Din partner är för självupptagen

Att vara för självupptagen kallas för narcissism. Det kan vara charmigt till en början och en sådan sak som man faller för – men hur ska du kunna leva i en sund relation med någon som har en överdriven tro på sig själv och lägger all tid på sig själv?

3. En partner som inte anstränger sig

Om din partner inte visar någon vilja och intresse för ert förhållande så kommer ni aldrig kunna få en fungerande relation. För att lyckas vara tillsammans med någon så är det ständigt samarbete som gäller där man kompromissar och samspelar med varandra. Att vara i en relation är inte ett enmansjobb.

4. Härskartekniker

Din partner är expert att gång på gång förminska dig och dina känslor. Din partner tar varje chans han får för att förlöjliga dig inför människor i omgivningen. En partner ska stärka dig – inte sänka dig.

5. Otrohet som upprepas gång på gång

Okej, en gång kan man göra bort sig och det går att reparera om båda faktiskt är villiga att jobba på det. Att bygga förtroende är en process som tar lång tid och kräver väldigt mycket energi från er båda.

Den som blivit utsatt för otrohet måste vara ärlig mot sig själv och ställa sig frågan: Kan, orkar och vill jag förlåta min partner? Om man svarar ja på frågan har ni massvis med arbete framför er. Ifall ens partner varit otrogen upprepade tillfällen bör man inte svara ja på ovanstående fråga.

6. Fysisk våld

Om ni tar till med fysiskt våld så finns det absolut inga som helst anledningar till att stanna. Packa dina väskor och dra så fort du kan innan det händer igen.

7. En partner som inte är mån om sig själv

Att ta hand om sig själv är viktigt. Ibland händer det att vi hamnar i svackor vilket resulterar i att vi får svårare med att sköta om oss själva. Men om det blivit till en dålig vana så är det lätt att även partnern dras in i den negativa spiralen. Ditt jobb är inte att ta hand om den du är tillsammans med, det är någonting som hen ska klara av själv.

8. Psykisk misshandel

Utan att ens lyfta handen mot dig så lyckas din partner skada dig. Respekt i ett förhållande är en viktig byggsten. Att kränka någon verbalt är inte okej. Till slut kan vi känna att felet ligger hos oss själva trots att det inte är så. Det är ingen idé att bygga på ett förhållande när respekten inte finns där.

9. Lögner

Att tala osanning är bara onödigt. Ifall din partner ljuger för dig så kan det sabotera er relation rejält. Att dra vita lögner anser vissa som okej, men varför skulle det vara det när det kan skada dig fysiskt eller känslomässigt?

Tycker du att artikeln var läsvärd får du gärna dela den vidare till dina vänner samt följa Nuntium.se på Facebook för att få fler läsvärda artiklar direkt i ditt nyhetsflöde.

Sponsrat innehåll

Andra läste även