9 vardagssaker kvinnor absolut inte får göra – enligt män

Är det verkligen så stor skillnad på vad män och kvinnor får göra i vardagen? Om man frågar användare på internetforumet Reddit så är svaret ja.

Många vill göra sken av att vi lever i ett jämställt samhälle, men är verkligen så fallet?

På sajten Reddit ställdes frågan till användarna vilka grejer som är helt okej för män att göra, men totalförbjudet för kvinnor att göra samma sak.

Vi delar med oss av 9 svar på vardagssaker som många tydligen inte tycker man bör göra som kvinna.

1. Ha en hobby utan att bli smutskastad

”Att läsa en svetsar-kurs, tydligen. Jag var den enda tjejen i klassen, och bara efter tre dagar var ryktena som spreds om mig fruktansvärda. Tydligen läste jag bara kursen så att jag kunde ligga med alla killar där. Läraren bad mig att inte sluta när jag berättade om problemen för honom. Han hade haft fyra tjejer som läste kursen de senaste tio åren, och alla hade slutat på grund av ryktena.”, skriver en Reddit-användare.

2. Att inte vilja skaffa barn

”Sterilisering. Särskilt innan du har fyllt 40. ’Men om din man vill ha barn längre fram?’, ja, då skulle han inte ha gjort en vasektomi, vilket för övrigt, ingen gav honom skit för.”

3. Att ta initiativ

En användare skriver ”att fria”. Man kan tycka att vi inte borde vara så tyngda av traditioner längre att det är helt normalt även för kvinnor att ta initiativet till att fria.

4. Att inte se ung ut

”Att åldras”, det är tydligen mer accepterat för män att bli äldre och få ett mer åldrat utseende. Grått hår anses ju till och med trendigt på män just nu.

5. Att vilja göra karriär

Flera användare berättar om de problem som finns när man som kvinna satsar på sin karriär. Även de män som tagit rollen som ”hemmaman” verkar få utstå en hel del påhopp. Konstigt med tanke på att ingen verkar ha några problem med de ombytta rollerna?

6. Att se naturlig ut

”Kroppshår” skriver en användare. Män kommer undan med kroppshår på de flesta ställen, medan det är totalförbjudet för kvinnor att ha en mer ”naturlig” look.

7. Att vara expert på något

”Jag jobbar som teknologiexpert och min kollega är kvinna, i samma ålder som jag. Vi har båda byggt datorer, studerat, och är ivriga gamers. Hon är mer kunnig än jag inom vissa områden, och vice versa. En obegriplig mängd kunder vill trots det hellre prata med mig än med henne, eller be mig bekräfta det hon sagt.

Ibland kan hon till och med säga: ’Jag kan hjälpa dig, jag är expert’, och få svaret: ’Det är okej, jag pratar hellre med den där snubben’. Det är som att det är tabu att en kvinna är smartare än en man och det gör mig riktigt förbannad.”

8. Intima saker

”Att berätta när man behöver bajsa”, skriver en annan person i tråden. Nu tycker väl vi att ingen behöver annonsera när de ska bajsa. Men delvis rätt har hon, män har oftast lättare att prata om sådana saker.

9. Att visa brösten

Män går med baröverkropp mest hela tiden och ingen reagerar särskilt mycket på det. Skulle däremot en kvinna göra det så går samhället förmodligen under, i alla fall om man ska tro vissa reaktioner.

Sponsrat innehåll

Andra läste även