90-årig man låg livlös på gatan – När Mattias såg honom reagerade han snabbt

25-årig man hyllas nu för sitt hjältemod när en 90-årig man behövde hjälp.

En torsdagmorgon höll 25-årige Mattias Myrén på att göra sig klar för jobbet när han såg något konstigt i fönstret hemma i Vimmerby. Det skriver Newsner.

På gatan låg en livlös äldre herre medan hans rollator stod bredvid. Den äldre mannen rörde sig inte över huvud taget och därför sprang Mattias ner med detsamma för att hjälpa honom.

– Han var i 90-årsåldern och dement. Han hade shorts och kortärmad tröja. Jag vet inte hur länge han hade legat där men han var kritvit och iskall när jag kom dit, berättar Mattias Myrén.

25-åringen ringde 112 och snart hade både polis och ambulans kommit till platsen. Till en början fick Mattias inget tecken på liv från mannen men till sist kramade han Mattias hand hårt.

– Jag höll hårt i hans hand och han släppte inte min. Polisen fick separera våra händer när han skulle in i ambulansen, berättar Mattias Myrén.

90-åringen blev körd till närmsta sjukhus och mår nu bra. Mattias gick till sitt jobb men har nu hyllats för en superinsats. Mattias själv tycker inte att det var något särskilt.

– Jag kände att jag behövde agera. Jag hoppas att andra skulle göra detsamma om det hade varit en av mina familjemedlemmar som varit i denna situation, säger han.

Sponsrat innehåll

Andra läste även