Allt går fel i direktsändning – då tvingas programledaren agera blixtsnabbt

Som vanligt erbjöd TV4 en hel morgon och förmiddag med Nyhetsmorgon, det populära programmet fyllt med intressanta gäster, intervjuer, tips och matlagning.

Men en sändning nyligen blev en oförglömlig dag för många tittare, och det var inte enbart på grund av EU-valets resultat.

Dagen hade stor betydelse eftersom rösterna från EU-valet hade räknats och presenterats. Valet, som engagerat många under en längre tid, resulterade i framgång för både Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Sverigedemokraterna tappade 2,1 procentenheter och landade på totalt 13,2 procent av rösterna. Miljöpartiet blev det tredje största partiet, vilket ledde till både glädje och missnöje runtom i landet.

Foto: Instagram

Magdalena Andersson om potentiellt samarbete

Efter valresultaten öppnade Magdalena Andersson upp för ett möjligt samarbete mellan Socialdemokraterna och Moderaterna, både inom EU och i Sverige.

I Nyhetsmorgon uttryckte Andersson att det finns ”väldigt goda möjligheter för moderater och socialdemokrater att kroka arm också i Sveriges riksdag”.

Tekniskt misstag i Nyhetsmorgon

Under måndagens sändning av Nyhetsmorgon diskuterades även skillnaderna i hur män och kvinnor röstade i EU-valet.

Den första grafiken programledarna och experterna analyserade visade kvinnornas röster, där Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet hade en klar ledning.

– Då kan man se att det för männen nästan är precis tvärt om, konstaterade den politiska kommentatorn Ulf Kristofferson.

Men när männens röster skulle visas stötte man på problem. Överraskande nog visade rösterna exakt samma mönster som hos kvinnorna, trots att rubriken ”kvinnor” hade bytts ut mot ”män”.

Det fick alla framför kameran att reagera.

– Där står det fel, påpekade programledaren Martin Järborg.

– Ja, den skylten var inte rätt, svarade Ulf Kristofferson innan han istället vände sig till sitt manus.

Sponsrat innehåll

Andra läste även