Amandas gravidlycka efter Biggest loser: ”Mirakel”

Amanda Krimi bröt ihop i början av årets Biggest loser-säsong när hon berättade om sin rädsla att inte kunna bli gravid på grund av sin övervikt.

Tyvärr blev det ingen seger i programmet för Amanda, men hennes medverkan innebar en annan seger.

– Jag hade inte varit gravid om jag inte varit med i Biggest, säger hon till Hänt.

31-åriga Amanda Krimi föll på månlinjen, när den sista finalplatsen delades ut till Petra Holmlund och Sebastian Fuentes, var det Amandas tur att lämna programmet.

– Det är klart att det var surt, men att förlora mot Petra och Sebbe var nog de som jag hade klarat av att göra det mot. De är definitivt värdiga finalister, säger Amanda Krimi till Hänt.

Amanda berättade i början av säsongen att hon inte kunde få barn på grund av sin övervikt och att hon sökte till programmet för att kunna ändra på det.

View this post on Instagram

A post shared by 👑 Amanda Krimi (@amandakrimi)

– Det var så jag kände då, att det var mitt fel helt och hållet. Jag skuldbelade mig för det, vilket blev en ond cirkel eftersom jag hade mat som tröst i alla situationer, säger hon.

Amanda gjorde en rejäl resa under programmets gång både mentalt och viktmässigt. En stund efter inspelningarna fick paret ett riktigt glädjebesked. Hon var gravid.

– Jag kan säga att jag tog sju graviditetstester. Jag hade två hemma, men tänkte att de kanske var för gamla så då åkte jag till apoteket och köpte alla olika som fanns. Och alla visade positivt, säger hon och fortsätter.

– Då ringde jag min man som var på jobbet, och båda var så här: ”Okej? Jaha? Va!?”. Det var lite svårt att fatta i början.

Amanda berättar att de aldrig har fått något positivt resultat på graviditetstester tidigare, trots att hon trott att hon varit gravid flera gånger.

– Det var en chock där i början, och sen insåg jag att jag var ganska långt gången också. Jag har en sjukdom som heter PCOS, och i den ingår det att man har oregelbunden mens. Jag har alltid haft det, vilket är en bieffekt av att man är kraftigt överviktig.

Testet visade att Amanda var gravid i vecka 8. Idag är hon i vecka 34 och barnet väntas att komma i januari. Amanda vill inte avslöja om det blir en pojke eller flicka, men hon är väldigt glad över att det gick att bli gravid.

– Det är spännande men omvälvande – och det känns som ett mirakel.

Hur mår du i graviditeten?

– Det känns bra, det är en omvälvande resa. Jag har precis genomgått en jättestor kroppslig förändring och nu gör jag det igen. Man får upptäcka spännande saker som foglossning och illamående, men allt har gått bra. Jag mår bra och bebisen mår bra. Jag har självklart gått upp i vikt, men det får vara så, säger hon, enligt Hänt.

Amanda är väldigt glad över att ha varit med i programmet, trots att det inte blev någon vinst.

– Absolut, jag hade inte blivit gravid om jag inte varit med i Biggest. Jag hade inte kunnat göra den resan så snabbt och effektivt som jag gjorde. Jag har provat på egen hand tidigare, och det har funkat men inte i den här graden. Jag har kanske gått ner hälften av den vikt som jag gjorde i programmet, men sen gått upp det och mer därtill, säger hon och fortsätter:

– Det som jag tycker är det största skillnaden är glädjen till träningen och att det under tiden på slottet och fram till i dag varit en mental resa. Det är inte bara att jag äter färre kalorier och tränar ett visst antal timmar, det handlar mer om hur jag ser på mig själv.

Finalen av Biggest loser sänds på tisdag klockan 21.00 på Sjuan.

Sponsrat innehåll

Andra läste även