46-åriga Andrea Henson från Lincolnshire, England hade kämpat med sin migrän i 25 år.

Daily Mail skrev om mamman som hade lidit av migränattacker i 25 år varje vecka. Vid en migränattack blev hon så dålig att hon var tvungen att läggas in på sjukhus med misstanke om blodproppar eller hjärnblödning.

– Det var överlägset mitt värsta anfall. Jag undersöktes på alla möjliga sätt inklusive en CT-skanning, säger Andrea Henson till tidningen.

Hennes anfall var väldigt oförutsägbara och kunde dyka upp när som helst och höll i sig mellan en till tre dagar.

– Jag bara kände mig så utmattad och irriterad, det var inget jag kunde göra. När jag var på jobbet försökte jag bara ta mig igenom dagen, säger hon till Daily Mail.

Men hennes jobb var det som skulle bli räddningen för Andrea.

Andrea arbetade som kock i ett cateringföretag och var därför tvungen att förhålla sig till matintoleranser så hon kunde uppfylla kundernas behov.

En väninna berättade för henne en dag om ett laboratorium som heter YorkTest, där man kunde testa sig för olika allergier.

Tog med sig familjen till laboratorium

Hennes vän hade testat positivt för glutenallergi där.

– Jag tänkte att det här var ett perfekt tillfälle att få en djupare inblick i olika allergier i samband med mitt jobb och samtidigt få en bättre inblick i min egen familjs hälsa, säger hon till tidningen.

Andrea tog med sig sin familj och åkte till laboratoriet för att testa sig själv och familjen för eventuella allergier.

Resultatet blev en stor förändring för Andreas liv. Det visade sig att hon var allergisk mot kokosmjöl och majs. Och därefter visade det sig att dessa två livsmedel var orsaken till hennes migränattacker.

– Jag hade tidigare ingen aning om att intolerans mot mat kunde orsaka migrän, sa hon till Daily Mail.

Hennes make, Andrew testade positivt för allergi mot vete, mjölk och paranötter och båda barnen hade intolerans mot mjölk.

Andrea har nu slutat med sin medicin och har mycket mindre migrän.

– Sedan jag började äta annorlunda har jag gått ifrån att ha migrän varje vecka till att ha det tre gånger totalt. Och efter sex veckor försvann det nästan helt, säger hon till tidningen.

Hon beskriver det som att hennes liv har förändrats helt och företaget York Test är övertygade om att deras metoder fungerar.

Andra experter är dock mer skeptiska och menar att det inte alls fungerar, men somliga tror att olika allergier mot mat är en myt.

Andrea Henson uppmanar nu andra att testa sig för eventuella matintoleranser som kan vara orsaken till migränattacker.