Annas möte med en vägpirat: Tryckte gasen i botten för att rädda sin 4-åriga dotter

Anna Karlsson berättar att hennes modersinstinkter tog över när en vägpirat plötsligt försökte stanna hennes bil. Hon hade sin 4-åriga dotter i baksätet.

Med sin 4-åriga dotter i bilen tog inte Anna Karlsson, 25, några risker.

När den misstänkte vägpiraten gick ut i vägbanan för att stoppa henne, valde Anna att trycka på gasen.

– Jag skulle aldrig låta mitt barn komma till skada. Det var nog modersinstinkterna som tog överhanden där, säger Anna.

Anna Karlsson från Kungsbacka på väg hem. När hon svängde av från motorvägen såg hon en man som stod böjd över motorhuven till en bil, som stod parkerad vid sidan av vägen.

När mannen fick syn på Anna tog han ett kliv ut i vägbanan.

– Bara någon dag tidigare hade jag pratat med min svåger, som är polis, om problemet med vägpirater. Och om att man inte ska stanna när de försöker vinka in en, berättar Anna Karlsson.

Mannen satte upp sin hand, som en trafikpolis, för att förmå Anna att stanna.

Anna tvekade en bråkdels sekund, innan hon bestämde sig för hon skulle agera. Hon gasade.

– Jag hade min 4-åriga dotter i bilen, och jag skulle aldrig låta henne komma till skada. Det var nog modersinstinkterna som tog överhanden där, säger Anna.

Håkan Carlsson är chef för polisens transportsäkerhetsgrupp i region Väst:

– Man ska gå på magkänslan. Om man känner att det är något som inte stämmer så ska man inte stanna. Om det står någon vid sidan av vägen är det bättre att ringa polisen, så åker vi ut och kontrollerar om det är någon som verkligen behöver hjälp.

Om det står en vägpirat mitt i vägbanan uppmanar Carlsson allmänheten att ringa 112. Samma sak gäller om man har stannat och upplever situationen som hotfull. I andra fall tar polisen emot tips om vägpirater på nummer 114 14.

– Men även om man känner sig hotad så man får ju inte köra på någon. Kanske finns det något annat sätt man kan ta sig förbi på, säger Håkan Carlsson.

Sponsrat innehåll

Andra läste även