Apple avslöjar: den populära batterisparmetoden dränerar ditt batteri

Är du en av de drabbade?

Tekniken utvecklas ständigt och vi som konsumenter letar efter de bästa sätten att förlänga livslängden på våra dyrbara prylar, Apple har avslöjat en överraskande sanning som går emot en vanlig praxis bland iPhone-användare.

Det handlar om den välkända vanan att stänga appar för att spara batteri – en åtgärd som många tror förbättrar telefonens prestanda och förlänger batteritiden.

Men enligt Apple är verkligheten en annan. Det visar sig att denna praxis faktiskt kan ha motsatt effekt.

Apple förklarar att appar som visas i multitasking-vyn inte körs i bakgrunden, utan snarare är i standby-läge, skriver LadBible.

Det här läget är utformat för att hjälpa till med navigering och multitasking utan att ladda ur batteriet i onödan:

”När dina nyligen använda appar visas är apparna inte öppna, utan i standbyläge för att hjälpa dig att navigera och göra flera saker. Du bör bara tvinga stänga en app om den inte svarar”.

Ytterligare insikt kommer från teknikjournalisten John Gruber, som förklarar på sin blogg Daring Fireball att appar i bakgrunden är ”effektivt frysta”, vilket begränsar deras aktivitet och frigör RAM-minnet de tidigare använde. 

iOS-systemet är så effektivt att hantera dessa processer att omstart av en app som har tvingats stänga faktiskt använder mer CPU-kraft – och därmed mer batteri – än att lämna den i sitt frusna tillstånd.

Så nästa gång du funderar på att svepa bort dina appar för att spara batteri kan det vara värt att tänka två gånger.

Sponsrat innehåll

Andra läste även