Är din relation bra för dig? Så vet du om din relation är rätt för dig

Relationer är bland något av det härligaste men också svåraste du som människa ställs inför. Grunden till alla relationer är att de bygger på en kontinuerlig ömsesidighet, ett givande och mottagande. Men ibland blir det fel och då behöver man göra något åt det och det kan du gå stärkt ur.

Det spelar ingen roll om relationen ifråga handlar om partners, vänner, släktingar. De flesta relationer sätts under luppen förr eller senare och ibland behöver vi rannsaka oss själva, är den här relationen rätt för just mig, just precis nu?

Självkänsla är grunden

Grunden till alla fungerande relationer är din egen självkänsla. Det är bara att konstatera att om vi inte älskar oss själva så blir det svårt att älska någon annan, vare sig det är en vän eller en partner. Med sviktande självkänsla kommer också tvivel inför olika relationer. Det kan vara tvivel som att:

  • Du inte tror att någon skulle kunna tycka om dig för den du är.
  • Att du inte är värd den specifika relationen.
  • Du inte vågar lita på att andra håller vad de lovar för du inte tror att du är värd det.
  • Du tänker att du inte kan leva upp till den bild som andra har av dig.

Låg självkänsla bidrar tyvärr till att det kan vara svårt att skapa nya relationer och upprätthålla befintliga då den låga självkänslan orsakar tvivel på den egna förmågan. Det tvivlet skapar en osäkerhet som med lätthet desvärre smittar av sig på andra.

Så för att överhuvudtaget skapa en stabil grund till de relationer du väljer att ha i ditt liv är en förutsättning att du även arbetar på den egna självkänslan. Självkänsla ska inte blandas ihop med självförtroende, många har ett utmärkt självförtroende i till exempel yrkeslivet men kan ändå ha en låg självkänslan.

Läsningen fortsätter på nästa sida.

Sponsrat innehåll

Andra läste även