Det här receptet måste vi prova i vinter!
Vad sammanfattar inte julen mer än pepparkakor, saffran och glögg?
Med detta recept på en gudomlig kaka får du alla dessa smaker i ett. Kanske kan det bli nya favoriten på julbordet i år?
Efter en titt på denna gudomliga saffranscheesecake kommer du vara såld!

Ingredienser:
Till botten:
80 g smör
25 pepparkakor, ca 120 g
Till fyllningen:
300 g färskost
1,5 dl strösocker
2 pkt saffran à 0,5 g – mindre saffran för mildare smak.
1/2 tsk vaniljsocker
2,5 dl grädde
Till glasyren:
3 dl glögg
5 gelatinblad
Så här gör du:
Botten:
- Krossa ett paket pepparkakor med hjälp av en kavel eller annat verktyg.
- Häll smulorna i en bunke och blanda ihop med smält smör. Tryck sedan ut smuldegen i en rund form med löstagbar kant och ställ in i kylen i ca 10 minuter.

Mitten:
- Under tiden vispar du ihop färskost, socker, vaniljsocker och saffran fluffigt.
- Sedan vispar du ihop grädde och rör försiktigt ner det i färskostsmeten.
- Häll smeten i formen. Bred ut till ett jämnt lager och låt stelna i kylen i 30 minuter.

Glasyren:
- Lägg fem gelatinblad i kallt vatten och värm upp glögg i en kastrull och rör sedan ner gelatinbladen tills de smält ordentligt.
- Häll blandningen ovanpå kakan och ställ in i kylen tills gelén har stelnat – minst en timme.

FÄRDIG! Nu har du en gudomlig saffranscheesecake och det är bara att hugga in!