Babben Larsson stoppad av sjukdomen: ”Hållit på i många år”

Gotlänningen och komikern Babben Larsson, 67, har varit en centralfigur i den svenska underhållningsvärlden sedan 80-talet.

Med sin mångsidiga talang har hon inte bara briljerat som ståuppkomiker, utan även som teaterskådespelare, jazzsångare och hälsoföreläsare. Men framför allt är hon känd för sina humoristiska insatser, både på egna turnéer och i det ikoniska humorprogrammet ”Släng dig i brunnen”.

På senare år har Babben blivit ännu mer älskad av svenska folket genom sin roll som domare och programledare i succéprogrammet ”Bäst i test” tillsammans med David Sundin, 48. Men nu verkar det som att Babben vill satsa helhjärtat på programledarskapet.

I en intervju med P4 Extra i Sveriges Radio avslöjar hon att hennes karriär som ståuppkomiker har nått sitt slut.

Foto: Wikipedia Commons

Babben Larssons ord om smärtsamma sjukdomen

Programledaren Svetlana Pastuhovic, 39, frågade Babben om hennes framtidsplaner inom stand up.

– Nej, det finns inte det. Jag skulle ha gjort det precis när pandemin bröt ut och sen vet inte jag om jag hade kunnat genomföra den för jag har en fot som är ganska angripen av artros, säger Babben.

Trots hälsoproblemen kommer Babben att synas på scen i sommar med föreställningen ”Nötter” på Fredriksdalsteatern i Helsingborg.

Hon framhåller att hon, tack vare en kortisonspruta, kommer kunna genomföra sommarens föreställningar.

– Nu har jag tagit en kortisonspruta så just för tillfället känns det okej, jag kommer nog kunna genomföra den här sommaren. Men jag känner också att jag hållit på i ganska många år och lappat ihop kroppen för att turnera och jobba och jag är ganska färdig med det, säger hon.

Därför avslutar Babben Larsson stand up-karriären

Den senaste turnén Babben genomförde kallades ”Expedition Babben” och bestod av 106 föreställningar.

– Den tog fyra år att genomföra och var ganska slitig för jag var själv och körde en föreställning på 1 timme och 45 minuter, säger hon och utvecklar:

– Det är just det här när du går i sidled och står och väger mycket fram och tillbaka som du gör i stand up istället för att man går som vanligt, det är det som sliter extra mycket.

Trots att Babben nu lägger stand up-karriären på hyllan, lär vi få se henne i tv-rutan och på andra scener runt om i landet.

– När du gör något och får ont av det, då tryter inspirationen. Det är absolut ingen fara med den här sommaren, men jag har bestämt mig för att nu räcker det med att lappa ihop mig själv för att göra jobb, avslutar Babben.

Det är tydligt att denna humorlegend kommer fortsätta att vara en älskad profil i svensk underhållning, även om hon nu väljer att kliva ifrån den fysiskt krävande stand up-scenen. Babben Larsson kommer fortsätta att sprida glädje och skratt, men nu på ett sätt som även hennes kropp orkar med.

Sponsrat innehåll

Andra läste även