Benjamin beställde ett par nya jeans på nätet: Det kändes inget vidare när han läste tvättinstruktionerna

Han var ganska nöjd med sitt inköp tills han läste den lilla lappen på insidan av byxorna.

Benjamin Löfquist fick en dålig upplevelse när han nyligen beställde ett par jeans på nätet, berättar den unge mannen från Helsingborg i en post på Facebook. 

När byxorna från klädmärket ”A cat named Joe” kom var Benjamin ganska nöjd med inköpet. Men när han tittade på tvättråden i byxorna var det inte lika kul längre, skriver Expressen

– Jag klippte av den (tvättlappen, reds. anm) på en gång, det kändes så dåligt och fel att gå runt med den i mina byxor, förklarar en missnöjd Benjamin. 

Orsaken till hans missnöje var att tvättråden för både män och kvinnor på tvättmärket. Till kvinnorna var det vanliga tvättråd på 40 grader och strykning, och till männen stod det: 

”Låt bara bli att försöka, ge det bara till”

Härefter följde en pil till tvättråden för kvinnor. 

Skämtet om att kvinnor ska tvätta kläder och att män inte ska det gjorde Benjamin rasande. 

– Det är helt enkelt sexistiskt. Och jag kan inte stötta sexism, säger Benjamin Löfquist. 

Han har skickat klagomål till klädfirman och skrivit en post på Facebook där han delar med sig av sin frustration och råder att man inte ska köpa plagget. 

Hos ”A cat named Joe” berättar den administrerande direktören att de tidigare fått kritik för sina vitsiga tvättråd och därför tagit bort dem i alla nya modeller. De finns dock fortfarande kvar i några gamla modeller. 

– Det var inte meningen att någon skulle ta illa upp, eller att göra skillnad mellan könen. Det var gjort med en glimt i ögat, så att säga. Det är tråkigt att folk tar illa upp och det vill vi absolut inte, säger administrerande direktören Niklas Carlsson till Expressen. 

Benjamins facebookpost har mött starka reaktioner – för är det sexism eller bara ett skämt? 


Sponsrat innehåll

Andra läste även