Berits smarta tulpantrick – blivit en stor succé på internet

Helt genialt!

Tulpaner är en av de mest populära blommorna i världen och har en lång historia och traditioner. De har odlats i över 400 år och introducerades först till Europa från Persien på 1600-talet. Idag finns det över 150 olika sorter av tulpaner, alla med sina egna unika färger och blomformer.

Berit Adolfsson från Kristinehamn har kommit på ett fantastiskt trick som blivit succé på nätet.

Detta är en enkel process som kräver lite tålamod, men resultatet är en vacker och unik dekoration.

”Blommorna får inte ha blommat fullt ut. Du kan ställa dem kallt i förväg så de krymper lite, om du tycker att de är för utslagna. Jag lägger in mina tulpaner med blommorna först, ner mot botten. Men jag tror att det blir ännu finare om man inte trycker ner dem hela vägen utan lämnar lite med bara vatten upp till blommorna!”, säger Berit enligt newsner.

Så här gör du tulpaner i is:
Fyll en hink med vatten och tryck ner blommorna i vattnet med blommorna ner till botten.
Ställ hinken utanför eller svalt så att vattnet fryser. Se till att blommorna står upprätt när vattnet fryser.

När isblocket har bildats, häll varmt vatten över hinken så att isblocket med blommorna lossnar.

Lägg blommor i isbiten och ställ dem i en vacker vas eller annan förvaringsplats. Här har det använts 20 tulpaner och 10 liter vatten som kan justeras beroende på hur många blommor man vill ha.

För att ge den en extra touch kan du lägga till färgglada pärlor eller bladverk till isbiten för att ge den en unik touch.

Du kan också ändra vattnet till en annan färg för att matcha tulpanerna eller för att skapa en mer dramatisk effekt. Oavsett vad du väljer kommer tulpanerna att vara ett vackert och unikt tillskott till all heminredning eller till en fest.

Sponsrat innehåll

Andra läste även