Besväras du av myggbett? med de här knepen håller du myggorna borta i sommar

Med några enkla trick kan du faktiskt slippa de besvärande myggorna i sommarvärmen!

Ja, nu är de varma månaderna här och det finns många glädjeämnen att se fram emot, sol bad, och vackra växter som kommer fram.

Och naturen kan hjälpa oss att hålla dessa insekter långt borta, och det kan du dra nytta av hemma.

Här är några av växterna som kan hjälpa till att hålla myggor borta från ditt hem.

1. Citrongräs
Doften av citrongräs är bra för att skrämma bort myggor. Citrongräs innehåller höga halter av ämnet citronella, som används som naturlig ingrediens i många insekticider.
Citronellagräs och citrongräs kan odlas i krukor.

2. Rosmarin
Rosmarin har en god doft som håller myggor på säkert avstånd. Tänk på att rosmarin gillar mycket sol, då växer den bäst. Och kom ihåg att denna växt är en mycket god ingrediens i mat!

3. Kattmynta
Kattmynta är en av kattens favoritväxter, men det är också ett bra myggmedel.
Kattmynta innehåller ämnet nepetalakton som attraherar katter men håller insekter borta. Studier har visat att kattmynta är betydligt effektivare än den kemikalie som används i de flesta insekticider.

4. Basilika
Basilika sätter en extra kant på maten, men den passar även bra för en mygg- och insektsfri kväll. Och du behöver inte ens gnugga basilikan mot huden, lukten är så stark att du kan lägga den nära din ytterdörr eller fönster för att hålla myggor borta.

Placera plantan på ett soligt läge och du kan njuta av ett rogivande och myggfritt hem!

5. Lavendel
Lavendel är en populär prydnadsväxt, och doften kan ge dig en härlig energi genom din kropp. Generellt sett innehåller lavendel en hög koncentration av kamfer som håller myggor och andra insekter borta.

Prova att gnugga lite lavendel på huden för att frigöra oljorna, och du kommer snart att upptäcka att du kommer att bli myggfri. Ett annat tips är att plocka lite blommor och hänga torkade buketter inomhus, det hjälper mot mygg! 

6. Ringblommor
Ringblommor har en unik doft som många insekter ogillar, inklusive myggor. Den innehåller pyrethrum, en ingrediens som finns i många insekticider.

Blommorna är mycket vackra och kan planteras tillsammans med grönsaksväxter, speciellt tomater. Ringblomma avger ett ämne som motverkar ”trötthet i jorden”.

7. Citronmeliss
Att ha citronmeliss i trädgården är populärt, men myggor gillar det inte. Citronmeliss sprider sig lätt så du bör vara försiktig och begränsa det till en bädd, eller burkar, om du inte vill ha mycket av det.

Växten växer också bra i skuggan, där myggorna vistas under varma dagar. Citron doftar gott och man kan gnugga lite på huden, detta fungerar som ett myggmedel när man är ute.

Ha en bra sommar i myggfri miljö!

Gör dina vänner en tjänst och dela dessa tips! 

Sponsrat innehåll

Andra läste även