Bilisten kör på vägen när en främling plötsligt hoppar in genom bilfönstret: nu hyllas han som en hjälte

En slumpmässig mans blixtsnabba reaktionsförmåga blev skillnaden när ett trafikdrama plötsligt inträffade på en trafikerad väg.

I olyckssituationer finns det två typer av människor: De som tittar på och de som hjälper till.

De flesta tänker nog på sig själva som den senare typen, men många har upplevt att de fått en blackout och ofrivilligt stått bredvid medan en allvarlig situation utspelat sig framför deras ögon.

Amerikanen Randy Thompson är dock inte typen som står bredvid och ser på när saker händer. Det bevisade den 39-årige amerikanen när en trafikolycka plötsligt stod för dörren, enligt Viralthread.com.

Händelsen inträffade när Randy Thompson färdades på en hårt trafikerad motorväg nära staden Dixon i delstaten Illinois. Plötsligt fick han syn på en mörk bil som körde mot rött ljus och sedan började väja mer och mer.

Till slut började bilen röra sig över i motsatt körfält och mötande bilar susade förbi. Detta fick Randy Thompson att köra om den svängande bilen och vända sitt eget fordon för att stoppa den okände föraren när tillfälle gavs.

Till slut hade den nödställda bilen saktat ner så mycket att Randy Thompson tog chansen att sätta stopp för den farliga körningen. Han stannade snabbt sin egen bil, hoppade ur och sprang över körbanan och kastade sig ut genom det öppna passagerarfönstret på den andra bilen.

– Jag visste inte om han skulle gasa, bromsa eller något, så jag väntade så länge jag kunde. När han var ungefär en halv billängd från mig parkerade jag bilen och hoppade ut”, har Randy Thompson sedan dess förklarat.

”Rätt plats vid rätt tidpunkt”

Bakom ratten i den andra bilen satt en manlig förare med armarna framför bröstet – något som den 39-årige räddaren redan hade observerat från sin egen bil.

Det visade sig snart att Randy Thompsons farhågor var sanna. Mannen bakom ratten hade drabbats av kramper som gjorde att han inte kunde styra sin bil. Som tur var tog Randy Thompson tag i ratten och fick stopp på bilen.

– Jag var orolig, men jag ville göra samma sak för alla andra. Uppenbarligen visade det sig att jag var på rätt plats vid rätt tidpunkt”, förklarar han.

Vad Randy Thompson dock inte visste var att hela hans hjältemodiga räddning hade fångats på film. Bakom den vinglande bilen hade nämligen en patrullbil närmat sig när poliserna, precis som Randy Thompson, kunde se att något var väldigt fel.

Hela händelsen fångades på polisens vindrutekamera, och videon visar också hur poliserna är snabba att lämna sin patrullbil och komma till Randy Thompsons undsättning.

En ambulans tillkallades snabbt och föraren transporterades till närmaste sjukhus för vård. Randy Thompson har sedan dess hyllats som en hjälte för sitt modiga räddningsförsök, och polisen i Dixon har tackat honom många gånger för hans osjälviska insatser.

Sponsrat innehåll

Andra läste även