Björn Kellman stoppas – blir borttvingad efter Icas beslut

Hela Sverige hängde under några veckor med i spekulationerna om Ica-reklamseriens framtida frontfigur. Beslutet föll på duon Björn Kellman och Suzanne Reuter som reklamfilmernas nya ansikten utåt.

När Loa Falkman slutade som Ica-Stig började genast ryktena sättas igång. Namn som Staffan Ling, Johan Rheborg och Björn Kjellman var några av favoriterna, där den sistnämnde tog hem den ikoniska rollen.

Han var dock inte ensam om att rekryteras, då han får sällskap av skådespelarkollegan Suzanne Reuter och de båda bildar ett nytt radarpar i den klassiska reklamen. Efter beskedet berättade Björn om sina tankar kring det nya uppdraget.

– Men efter att jag väl bestämde mig har det känts jätteroligt – och så skönt att veta att jag ett tag framöver har en stadig inkomst att luta mig mot, sa han då till Expressen.

Han var vidare tydlig med att den rådande pandemin spelade in i beslutet:

– Mycket, så klart. Det har det. Allt jag skulle ha gjort det här året har skjutits upp. Sedan har jag haft tur med några inspelningar som gjort att jag ändå har hållit det flytande. Jag är definitivt inte någon av de hårdast drabbade, men när jag räknar är det mycket pengar.

Youtube

Tråkigt besked – stoppas från radio

Det var många tittare som hyllade valet av Björn Kellman som nya Ica-Stig, men rollen innebär tyvärr ett personligt bakslag för skådespelaren.

Björn har under de senaste 19 åren varit Sveriges Radios expert under Melodifestivalen, men nu tar resan slut.

– Vi har kommit fram till att Björn Kjellman inte kommer att vara med som expertkommentator i finalprogrammet. Det sammanfaller alldeles för tätt med årets förmodligen starkaste lanseringskampanj, säger programmets ansvarige utgivare Katarina Svanevik till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag tror inte att det var kalkylerat på det sättet, men det sammanfaller alldeles för tätt inpå så det blir svårt att tänka på något annat än ett varumärke under den här perioden.

TV4/Youtube

”Björn lämnar Benny”

En person som varit vid Björns sida under alla åren på Sveriges Radio är radioprofilen Carolina Norén, som berättar för tidningen om sorgen över beskedet.

Hon säger att det känns som ”att Björn Ulvaeus lämnar Benny Andersson”.

Björn Kjellman själv uttalar sig om det tråkiga beskedet i ett sms till tidningen:

”Jag hoppas att jag inte drabbas av abstinens och att jag snart får vara tillbaka bredvid Carolina”.

Vad tycker ni om Björn som den nya Ica-Stig? Dela gärna med er av era tankar i kommentarsfältet!

Sponsrat innehåll

Andra läste även