Bli av med dålig lukt i badrummet med dessa smarta tips – nummer 4 är helt genial

Annons

Så här enkelt kan du bli av med dålig lukt i badrummet!

Är det möjligt att förhindra irriterande lukter från badrummet? 

Det finns många rengöringstekniker, men om det inte räcker finns det olika sprayer och andra luktborttagningsprodukter som kan användas.

Nedan hittar du tips för både rengöring som hjälper till att ta bort lukten och vad du kan göra för att hålla den dåliga lukten borta längre.

Annons

1. Rengör väggen bakom toaletten.
Detta är ett område som vi kan tvätta en eller två gånger om året. Om du har en pinsam lukt av urin i badrummet kan det vara en bra idé att tvätta här. (Många kanske undrar varför, men då har de kanske inte levt med en man) Du kan använda de flesta rengöringsmedel på väggen, men vinäger är mest effektivt för att döda bakterier och tar bort dålig lukt effektivt.

2. Använd en blandning av citron och bakpulver och gör en effektiv tvättskrubb.
Urin som har legat länge kan avge en obehaglig lukt, och kan effektivt avlägsnas genom att göra en tjock pasta av citronsaft (färskpressad är bäst) och bakpulver. Gnid skrubben över din toalett och andra områden som har fläckar och låt den sitta i 15 minuter. För att ta bort skrubben, häll vinäger på en tandborste (en du inte kommer att använda igen, uppenbarligen), skrubba pastan och torka sedan med en trasa eller pappershanddukar.

3. Hur ofta tar du bort sitsen när du tvättar toaletten?
Föroreningar kommer att samlas i fästena, vilket skapar en dålig lukt i ditt badrum. Om du kämpar med en ihållande dålig lukt kan det vara bra att ta bort sitsen för att tvätta ordentligt här.

Du kommer att bli förvånad (och illamående) av de ställen du hittar. Men när du väl har tvättat armaturerna och under dem kommer du att se en tydlig förbättring av lukten i ditt badrum.

Annons

4. Badrumsborsten kan ofta vara jobbig i badrummet.
Efter toalettspolning sköljer du förmodligen av toalettborsten och sätter tillbaka den i hållaren. Häll lite klor i toalettborsthållaren (medan borsten sitter där) för att få bort bakterier och lukt, låt stå några minuter innan du sköljer ordentligt. Låt gärna borsten torka efter användning och innan du sätter tillbaka den i hållaren, då slipper du att det bildas dålig lukt. Detta kommer också att göra borsten mer effektiv nästa gång du använder den.

5. Tvätta handdukar som har legat kvar i skåpet.
Även om du tvättar dina handdukar regelbundet kan de fortfarande lukta lite unket ibland. Istället för att köpa en ny uppsättning handdukar, tvätta bara de du redan har en gång till. Tvätta i varmt vatten (helst mer än 60 grader) och använd istället för sköljmedel en halv kopp destillerad vinäger, för att få bort den gamla lukten och förhindra att nya bildas. Torka slutligen handdukarna utomhus i frisk luft eller på den hetaste inställningen på torktumlaren.

6. Gör luften fräschare själv.
Vissa lukter kräver en mer långsiktig lösning. Du kanske vill ha en god lukt som fungerar över tid, men utan att använda kemikalier i ditt hem. Du behöver bara 1/2 kopp bakpulver, lite vatten och din favoritolja. Blanda ihop ingredienserna till en smet, häll den i en liten muffinsform (eller något annat du har liggandes) och låt torka i 24 timmar. Du kan lägga den i botten av en soptunna eller på en liten tallrik i badrummet, resten kan förvaras i frysen.

7. Hemlagad spray.
Ibland behövs en snabb doftfräschare. När så är fallet, ge bara rummet en snabb sprits med en spray gjord av eterisk olja (som hasselnötsolja) och renat vatten. Vill du ha en fräsch och god doft kan du tillsätta lite pepparmyntsolja eller lavendelolja i blandningen.

Med dessa tips får du inte bara ett badrum som doftar gott, utan ett gnistrande rent badrum!

Annons

Andra läste även