Bonde-Amanda visar allt – nu hyllas hon för ärliga kroppsbilden

En av årets mest omtalade deltagare i TV4-programmet ”Bonde söker fru – jorden runt” är Amanda Ruud.

Hennes resa till kärleken med vinbonden Christopher ”Chris” Sjöblom från Napa Valley, Kalifornien, har fångat många tittares hjärtan.

Trots att Chris först valde fel tjej, fann han till slut kärleken i Amanda. Idag är paret lyckligt tillsammans och planerar att flytta ihop, antingen i Sverige eller USA.

På Instagram har Amanda nu publicerat en ärlig och kraftfull bild som hyllar hennes kropp.

Foto: Instagram

I en lång och öppen text berättar hon om sin kamp med kroppsbild och hur hon slutligen funnit kärlek till sig själv.

”Du kan vara 11, 19, 33, 55 eller 72… Men visst har du klagomål över din kropp? Speciellt som kvinna. Jag vet hur det är att prova 10 par jeans i dåligt upplysta provrum. Jag vet hur påverkad man kan bli av att se bilder av ’perfekta’ kroppar. Jag känner till frustrationen av att känna sig imperfekt. Men vet ni vad? Jag tycker om att dra mina fingrar över bristningarna på mina lår. Jag respekterar mina breda vader, som faktiskt underlättade vid min knäskada. Jag omfamnar det lager extra fett som skyddar mina organ. För SATAN vad lyckligt lottad jag är!”, skriver hon.

Amanda fortsätter med att berätta om sina tonår och de extrema dieter som riskerade hennes hälsa för att passa in i en ouppnåelig mall.

”Som tonåring ville jag inte gå i shorts på sommaren. Tvingade mig själv att skippa lunchen. Och middagen. Under en period levde jag på bara ett äpple och nötter under hela dagar. Riskerade mitt liv för att passa in i en mall som konstant förändras. SLUTA. Din kropp funkar. Din kropp får upp dig på morgonen, tar dig till dit du ska.. Din kropp är samma kropp du kommer att ha för resten av ditt liv. Utnyttja den till det yttersta. Älska den och njut av privilegierna som följer en fungerande kropp. Sluta slösa din tid på att passa in i en retuscherad mall. Den är inte äkta. Den har aldrig varit mer fejkad än nu”, skriver hon vidare.

Foto: Instagram

Följarnas respons

Amandas inlägg har tagit sociala medier med storm, och hennes följares reaktioner är överväldigande positiva. Många hyllar henne för hennes uppriktighet och mod att dela sin historia.

”Så fin du är och en jättebra text med att få oss att tänka efter och att inte bara titta och vilja vara som alla trådsmala. Nä hör ni, va er själv och tyck om dig själv”, skriver en följare.

”Så himla fint och bra skrivet! Du är en sådan förebild, så klok, vacker och med otroligt vackra värderingar”, kommenterar en annan.

”Du verkar vara så himla fin tjej på både på insidan och utsidan. Du är jättevacker”, lyder en tredje kommentar.

”Jättefina och tänkvärda ord – vi är alla värdefulla och duger som vi är”, skriver en fjärde.

”Förebild med stort F. Du är stark. Och så vacker!”, uttrycker ytterligare en följare.

Amanda har med sitt inlägg inte bara visat sitt eget mod utan också inspirerat fler att omfamna sin unika skönhet och att stå emot den kroppshets som ofta präglar samhället. Hon är utan tvekan en förebild som förtjänar all den kärlek och beundran hon får.

Sponsrat innehåll

Andra läste även