Brandmännens livsviktiga varning: det här sättet får du ALDRIG ladda din mobil på

I dagens samhälle går vi nästan ingenstans utan vår mobiltelefon, och den behöver laddas med jämna mellanrum. Nu varnar brandmän för laddningssättet som kan få allvarliga konsekvenser för våra liv.

Många av oss lever våra liv med mobilen fast i händerna och tar med oss den överallt. Tekniken har gått framåt sedan vi bara ringde och smsade med telefonerna, nu kan vi prata med hela världen och använda kartor vart vi än är.

Praktiskt så klart, men det finns vissa saker vi bör vara uppmärksamma på, för vår hälsas skull. Vi har fått höra att strålningen från mobiltelefoner kan vara skadlig, men nu höjs flera röster för att sättet du laddar på kan vara hälsofarligt.

Att lägga sig i sängen och sova med mobilen är nämligen farligare än man tror.

Brandmännens varning

Nu har The Newton, New Hampshire Fire Department uppmärksammat faran i ett inlägg på Facebook. Där varnar dom för att sova med sin mobiltelefon i sängen om den samtidigt laddas.

Det finns gott om personer där ute som alltid har sin mobil nära sig, även under natten, något som kan sluta väldigt illa.

I inlägget får vi se bilder på hur illa det kan gå när den inkopplade mobilen ligger i sängen. I värsta fall kan temperaturerna stiga så högt att lakanen antänder.

Facebook

Så här skriver dom:

”Forskning har avslöjat att 53 procent av barn/tonåringar laddar sina mobiltelefoner eller surfplattor i sängen eller under kudden. Det kan vara extremt farligt. Värmen som genereras har ingenstans att ta vägen och det blir bara varmare och varmare.

Ett troligt resultat är att kudden/sängen kommer att fatta eld. Detta försätter barnet/tonåringen och alla andra i hemmet i stor fara. Snälla kolla upp var du och din familj laddar era mobila enheter.”

Så här ska du ladda mobilen

Efter ett larm om en husbrand publicerade Caldwell Volunteer Fire Department tips på sin hemsida om hur man ska ladda sin mobil, surfplatta eller dator på säkraste sätt.

Här är råden:

1. Ha apparaten på ett hårt underlag under laddningstiden.

2. Använd inte apparaten när den laddas, för att förhindra överhettning.

3. Byt ut välanvända delar som batterier och sladdar. De kan i värsta fall gnistra och orsaka brand.

Sponsrat innehåll

Andra läste även