Briljanta knepet som gör dig kvitt isen på bilrutan

Vintern är här och den ser inte ut att försvinna än på ett tag. Det betyder att många av oss måste skrapa bilrutorna på morgonen. Men med det här knepet slipper du stelfrusna fingrar och spar massor av tid!

Väldigt få saker sänker humöret som att börja dagen med att skrapa bilrutorna. Det bästa sättet att slippa isbildningen är såklart att ha bilen parkerad i ett uppvärmt garage, men det är långt ifrån alla som har tillgång till det. Och därför får man glatt ge sig i kast med isen som satt sig i ett stadigt grepp på rutan över natten.

Och inte nog med att det är kallt om händerna, isen kan vara riktigt svår att bli av med och med lite otur har du nedsatt körsikt innan bilen har blivit riktigt varm.

Lösningen är dock förvånansvärt enkel. Speciellt på den där envisa isen som sitter så hårt att det knappt går att få bort den.

Utsida av rutor – Gör så här

Blanda två tredjedelar alkohol (tekniskt sprit) med en tredjedel vatten i en vanlig sprayflaska och förvara i bilen. I stället för att ta fram skrapan, sprejar du blandningen över den igenfrostade rutans utsida och kan luta dig tillbaka och se på när isen smälter på ett kick.

Insida av rutor – Gör så här

På rutornas insida bildas ofta imma som kan skymma sikten minst lika mycket som isen på utsidan. Många gör misstaget att torka av insidan av rutan med handen men det gör att problemet förvärras på sikt eftersom händerna lämnar ett litet fettlager som gör att vatten och fukt fäster ännu bättre på rutan. Använd därför en ren trasa att torka bort imman.

Försök att hålla bilen så torr som möjligt för att förebygga imman, ett enkelt knep är att lägga en påse med kattsand under sätet. Sanden drar till sig fukten.

Se hur du gör i klippet nedan:

Sponsrat innehåll

Andra läste även