Busschauffören krävde att mamman och hennes bebis klev av bussen – anledningen får henne att koka

Amanda och hennes bebis blev plötsligt ombedda att kliva av bussen på vägen hem i Stockholm, flera hållplatser för tidigt.

Amanda Weidlitz och hennes 14 månader unga bebis var på väg hem i centrala Stockholm när deras resa plötsligt blev avbruten, rapporterar TV4.

Anledningen var att Amandas barn var ledsen och skrek, något som busschauffören till slut tröttnade på.

En het diskussion uppstod och Amanda filmade hela händelsen i bussen.

Ombads sitta längst bak

I Amandas videoklipp som TV4 tagit del av kan man höra hur hon frågar busschauffören om de måste kliva av för att bebisen gråter.

”Man kan sätta sig längre bak också. Det är väldigt störande när man sitter och koncentrerar sig på körningen faktiskt”, säger busschauffören i klippet.

Amanda fortsätter med att fråga om skrikande barn inte brukar vara välkomna på bussen, varpå chauffören svarar att det är han som bestämmer.

Enligt Amanda ska det hela ha slutat med att att busschauffören skrek på henne att hon skulle ”kastas av bussen”.

”Känns bisarrt”

När TV4 pratar med Stockholms lokaltrafik så är man ledsna över det som hände men menar att det inte är något ovanligt scenario.

– Nu framgår det ju inte av filmen att hon blir avkastad. Utan han ber henne, om hon har möjlighet, att gå längre bak i bussen. Och om hon inte kan det kanske kliva av vid nästa hållplats. Det här är en sådan situation där man borde kunna komma överens. Men det är klart att det finns tillfällen där man som chaufför måste be resenärer som påverkar förarens möjlighet att framföra bussen på ett säkert sätt och vidta åtgärder. Så det är inte en helt ovanlig situation. 

Mamman Amanda har påverkats starkt av händelsen.

– Det känns väldigt bisarrt att jag ska behöva vara nervös och rädd för att åka buss nästa gång med min 1-åring. Att jag ska behöva tänka på vilket humör hon är på samt vilket humör busschauffören som kör bussen är på, säger hon till TV4.

Vad tycker ni om situationen? Kommentera gärna!

Sponsrat innehåll

Andra läste även