Carina Berg i tårar efter läkarens upptäckt om bebisen i magen – oron inför besöket: ”Katastrof”

Carina Berg talar nu ut om den kamp som hon har genomgått under graviditeten. Detta efter att ha fått ett ovisst besked från ett NIPT-test.

– Det här var så ovanligt att det knappt gick att googla, det här som de misstänkte, säger Carina Berg i podcasten Berg & Gynning – hittar sig själva.

På sociala medier har Carina delat med sig av uppdateringar gällande graviditeten. Lyckan är total. Men vad hon däremot inte har berättat är att det länge har varit ovisst gällande hur bebisen egentligen mår.

I ett avsnitt i podcasten Gynning & Berg – hittar sig själva, talar Carina ut om den tuffa tid som hon och maken genomgick efter testet.

– Hur kan det här vara möjligt Berg? Vi har skrattat åt det här så länge men så har vi inte fått berätta för er. Jag ville ju göra mitt NIPT-test som det heter. Först gör man ju KUB:en. För er som inte vet då så kan man få testa lite så att barnet inte har några konstiga kromosomfel och så där, säger Carolina i podcasten innan Carina avslöjar att hennes resultat inte kom att visa vad hon hoppades.

– Det var ju också alles gut för mig sen gjorde man NIPT:en. Det var ju nicht gut för mig. Det var därför jag väntade till vecka 20 innan jag kunde berätta om min lilla bebis, säger Carina.

För att man ska få ett konkret svar efter beskedet vid NIPT-testet gick man då vidare med ett fostervattenprov. Tiden innan var tuff för Carina.

– Då ringde jag ofta till dig och grät, säger Carina till Carolina.

– Jag har nog aldrig någonsin hört dig så ledsen. Jag förstår ju varför du var det men aldrig så i upplösningstillstånd som du var då. För det var ju så jäkla dåligt det som läkaren hade sagt till dig, säger Carolina.

Carina berättar att läkarna misstänkte ett fel som hade kunnat innebära att bebisen inte skulle överleva.

– Då hade det varit katastrof. Det barnet hade ändå nog inte klarat sig men det var så konstigt ju. Man är verkligen i händerna på de här diagnoserna man får eller man får några olika siffror och man får ett bekymrat ansikte så försöker man förstå vad betyder allt det här. Så gör man royal misstake och går hem och googlar. Men det här var så ovanligt att det knappt gick att googla, det här som de misstänkte. Det var så konstigt läge för det stod mellan att antingen är ditt barn dödssjuk och kommer nog inte klara sig eller så är det helt friskt. Det var lite utav ett limbo där kan man säga.

Carina fick till slut svar på testerna som inte visade något avvikande, utan allt var väldigt bra med bebisen och lyckan kunde fortsätta.

Sponsrat innehåll

Andra läste även