Céline Dion höll sjukdomen hemlig för fansen i 17 år: ”Var tvungen att gömma mig”

Céline Dion, en av världens mest kända artister, har nu valt att dela med sig av en hemlighet som hon burit på i över ett decennium.

Den kanadensiska sångerskan, som slog igenom på 1980-talet när hon vann Eurovision Song Contest för Schweiz, är känd för sina ikoniska ballader som ”My Heart Will Go On”, ”All By Myself” och ”Because You Loved Me”. Dessa låtar har alla cementerat hennes plats i musikhistorien.

1994 gifte sig Céline Dion med sin manager, René Angélil. De fick två söner tillsammans, tvillingarna Eddy och Nelson Angélil.

Men för åtta år sedan drabbades familjen av en tragedi när René avled i deras hem i Las Vegas, endast 73 år gammal.

Foto: Instagram

Trots denna förlust fortsatte Dions karriär, men på senare år har rubrikerna mest handlat om inställda spelningar på grund av hennes hälsotillstånd. 2022 tog Dion till Instagram för att berätta om sin ovanliga diagnos.

– Nyligen har jag fått diagnosen en mycket sällsynt neurologisk störning som kallas stiff person syndrome som drabbar 1 av en miljon människor, sade Dion då och fortsatte:

– Medan vi fortfarande lär oss om detta sällsynta tillstånd, vet vi nu att detta är vad som har orsakat alla spasmer jag har fått.

Enligt Socialstyrelsen är diagnosen en förvärvad sjukdom som påverkar det centrala nervsystemet. Sjukdomen ses idag som en autoimmun sjukdom och de som drabbas kan uppleva muskelstelhet, smärtsamma muskelkramper och ofrivilliga muskelryckningar.

Talar ut om sjukdomen

Nu framkommer nya uppgifter om Dions tillstånd. I en känslosam intervju med programledaren Hoda Kotb i ”Today” berättar Céline Dion att hon kämpat mot sjukdomen i närmare 17 år.

– Vi visste inte vad som pågick [med mig]. Jag tog mig inte tid… jag borde ha stannat upp och tagit mig tid att lista ut det. Och som om det inte var nog, kämpade min man också för sitt eget liv, sade hon till Today.

Efter att hennes make gick bort, fokuserade hon på sina söner.

– Jag var tvungen att uppfostra mina barn, jag var tvungen att gömma mig, jag var tvungen att försöka vara en hjälte – samtidigt som jag kände hur min kropp lämnade mig. [Jag höll] fast vid mina egna drömmar.

”Belastningen var för stor”

Dion förklarar också att det kändes fel att dölja informationen om sitt tillstånd för sina fans över hela världen. Men hon gjorde det – fram tills nu.

– Att ljuga var för mig… Belastningen var för stor. Att ljuga för människorna som tog mig dit jag är i dag, jag kunde inte göra det längre.

Alla våra tankar går till Céline Dion! För oss är du en förebild och stjärna. Din styrka och ditt mod inspirerar oss alla.

Sponsrat innehåll

Andra läste även