Chaufförerna ställer upp sig på gården – vänta bara tills musiken börjar

Wow, vilken show!

Dansutmaningen har sitt ursprung i Sydafrika och började spridas över världen när fler och fler länder gick in i lockdown under Covid-19.

Det uppmuntrades att ladda upp dansvideor till Jerusalema, en låt av den sydafrikanska DJ:n och skivproducenten Master KG. Låten av Kgaogelo Moagi, mer känd som DJ Master KG, med den kvinnliga sångaren Nocembo Zikode, släpptes i oktober 2019 och blev en omedelbar hit, som följdes av en videosläpp i december 2019.

Dansutmaningen startade i februari 2020, när Covid-19 orsakade lockdown i afrikanska länder, som i de flesta delar av världen.

En grupp på sex vänner – fyra män och två kvinnor – i Angola gjorde en video där de dansar medan de tar mat från sina tallrikar i ena handen.

Detta döptes snart till #Jerusalemachallenge eller #Jerusalemandancechallenge efter att liknande videor dök upp i delar av Europa, Nordamerika och Sydamerika.

View this post on Instagram

A post shared by Jerusalema Dance Challenge 💃🏼🕺 (@jerusalema.challenge)

Nu har medarbetarna på Koppom machine från Charlottenberg i Sverige antagit dansutmaningen, till mångas stora förtjusning. Det går nu viralt och har blivit en stor succé!

En av de anställda, Henrik Florin, säger till TV4 att de valde att fånga den här trenden i en tråkig och lite annorlunda vardag, de ville göra något roligt som folk kunde skratta åt.

Och här nedanför är videon som sprider glädje över hela världen!

Dela gärna det lyckliga ögonblicket med dina vänner. 

Sponsrat innehåll

Andra läste även