Dagens hjärngympa: Vad är svaret?

Att ägna sig åt lite mental träning är alltid lika underhållande. Man får verkligen använda hjärncellerna och låta sin inre tävlingsmänniska träda fram. Det kan handla om att lösa korsord, spela schack, eller kanske delta i en quizkväll med vänner.

Nu när det har gått ganska många år sedan man satt på skolbänken är det dessutom bra att hålla hjärnan i trim. Att utmana sig själv mentalt kan också leda till nya insikter och djupare förståelse inom olika områden.

Faktum är att det är precis lika viktigt som att vårda resten av kroppen för att leva ett långt och lyckligt liv. Regelbunden mental stimulans kan förbättra minnet, öka kreativiteten och till och med förhindra för tidigt åldrande av hjärnan.

Oavsett om man löser sudoku, korsord eller enklare mattetal verkar det alltid som att tankeförmågan blir lite skarpare efteråt. Just matematiska utmaningar är något jag verkligen har fastnat för på senare tid. Kanske beror det på att det var länge sedan man gick i skolan och nu tycker att det är roligt att se hur mycket man faktiskt kommer ihåg av sina skolår.

Foto: Canva

Den typen av matematiska problem som vi ser här nedan har verkligen spridit sig på nätet. Oftast handlar det inte om några komplicerade beräkningar, utan det är uppgifter man fick i grundskolan. Dock blir det svårt om man inte riktigt kommer ihåg metoden för att lösa dessa problem.

Här är problemet

Okej, här har vi själva uppgiften. Försök nu verkligen minnas hur man ska räkna för att få fram rätt svar.

Lite längre ner presenterar vi rätt lösning!

Foto: Newly

4 – 2 + 3 x 1 = ?

Klurigt va?

Sitt en stund och tänk efter och räkna. Under bilden nedanför visar vi facit.

Foto: Pexels

Här är rätt lösning

Det korrekta svaret är: 5.

Hur har vi räknat ut det?

Först måste man utföra multiplikationen, som i det här fallet är 3 x 1. Det blir 3. Därefter subtraherar man 4 – 2 som blir 2 och sedan adderar man 2 + 3 vilket blir 5.

Lyckades du lösa problemet? Bra jobbat!

Genom att utmana sig själv med dessa typer av uppgifter kan man hålla hjärnan aktiv och alert.

Sponsrat innehåll

Andra läste även